Maaleht käiski uurimas aasta kooli tiitli pälvinud haridusasutuse toimetamisi. Pikk artikkel jõuab peagi Maalehe veebi, olge ootel. Kaks külge muljed-kogemusi-saladusi on ka paberlehe tarvis külgedele pandud.

Praegu viime teid pildis Uulu koolimajja. Taustaks teadmine, et Uulu põhikool kuulutati 5. novembril ETV „Hommikutelevisiooni” saates Eesti aasta kooliks, suunanäitajaks. Konkureeris 24 kooli, rahvahääletusel osalejaid oli 11 062.

Uulu põhikool, aasta kool 2021

Uulu sai ligi 500 häält enam kui teiseks tulnud Tartu Tamme Gümnaasium. Esmakordselt konkursi nelja aasta pikkuses loos oli tiitli võitjaks pisike külakool.

Fotogaleriist leiab jätkuvat võidurõõmu kooli koridoridest, õpingulusti vastselt valminud klassidest, rahvatantsumelu tutt-uuest aulast aga ka rõõmsat-lustlikku arutelu õpetajate toast. Sinna oli just külla saabunud üks endistest direktoritest Lembi Nõmme koos tordi, kurgi ja mälestustega.

Võidurõõm ja taaskohtumisrõõm korraga. Endine direktor Lembi Nõmm kallistab vene keele õpetajat Ülle Avameret, lusti jätkub ka loodusainete õpetajal Maie Sarapikul.

„Hallipäiselt tänuga, oma kooli meenutan,” ütleb kooli hümn ja seda hallpäist tänu on siin kogetud aastasadu, asutati ju aastal 176 Uulus esimene kool.

Tänane koolihoone valmis 1969 ja on läbi aastate saanud nii kõpitsemisi kui laiendusi.

Uulu põhikool, aasta kool 2021

Nüüd aga galeriisse, saamaks enam pildilisti taustu uululaste ja Uulu laste toimetamistest aasta koolis.