Muidugi võib teha riiuli ka vanast mööbliplaadist, üle värvida ja nööriks kasutada hoopis kunstkiust erksavärvilisi või ussikirjusid nööre. Sellised riiulid sobituvad rohkem moodsamasse ja noortepärasesse interjööri.

Lihtsa riiuli saab lauajupist ja nöörist.
Riiuli ehitamist tuleb alustada lauale nööriaukude märkimisega. Selle tarbeks tõmmake laua esiservale 4 cm kaugusele abijoon. Esimene ava on riputuskolmnurga tarvis ja edasi vahelüliks arvestage 2,5 cm ja aasa laiuseks 11 cm.

Riiuli seinale riputamiseks moodustage otstesse nöörist täisnurksed kolmnurgad. Laua tagumistesse nurkadesse puurige avad. Puuri läbimõõt valige vastavalt nöörile. Katsetage augu ja nööri sobivust proovitükil, sest liiga suure ava puhul vajub aas kõrval oleva aasa arvel pikemaks.

Nööri läheb vaja umbes 4 m. Selle otsale kerige teip, nii on kergem nööri avadest läbi tõmmata. Kunstkiust nööril võib otsa jootekolviga kokku sulatada. Naturaalsest kiust nööri otsa tehke sõlm, mis jääb riiuli alla.

Alustage põimimist tagant nurgast, kuhu moodustage riputuskolmnurk, mis on täisnurkne, kõrgusega 30 cm. Alumiste aasade pikkuseks jätke 20 cm.

Lõpetage põimimine teise otsa riputuskolmnurgaga ja sõlmega riiuli all.