Pühapäevahommikused pannkoogid ühe taignaga, aga kolmel eri moel
(4)Tarvis läheb:
5 dl mineraalvett, õunasiidrit või piima
3 dl nisujahu
2 muna
soola, suhkrut maitse järgi
Ülepannikoogid mineraalveega
Mineraalveega valmistatud taigen jääb hästi vedel. Koogid tulevad õhukesed, õhulised ja kerged - värvuselt pigem heledamad. Meeldiva, tagasihoidliku maitsega, sobides nii magusate kui ka soolaste lisanditega.
Ülepannikoogid õunasiidriga
Siidriga tehtud pannkoogid on äratuntavalt õunalõhnalised. Ka maitses on siidrit tunda ning see kas meeldib või mitte. Need sobivad pigem magusate lisanditega. Värvuselt jäävad need koogid kuldpruunid ja mullitava pealispinnaga.
Ülepannikoogid piimaga
Pannkoogid tulevad värvuselt pisut kahvatud ning oma olemuselt veidi tummisemad kui mineraalvee või siidriga valmistatud koogid. Maitse poolest sobivad hästi nii soolaste magusate lisanditega.
* Allikas: Ragne Värk, "Pannkoogisahver"