Toitumiseksperdi Tagli Pitsi sõnul peaks inimene, kes tahab oma toidukulusid vähendada, alustuseks enda ostudele otsa vaatama. „Valmistoitudest ja pooltoodetest toitumine on kindlasti kallim kui roogade ise valmistamine. Väga sageli kulub aga suur osa rahast just neile, lisaks saiakestele jm maiustustele ning alkoholile.”
Pealegi ei ole odavamana tunduvad asjad sageli tegelikult odavad. Näitena toob Pitsi, et kuigi õrnsoolatud broilerifilee kilohind on tihti madalam kui tavalise filee oma, siis kui sellest vesi ja sool välja arvata, läheb kilohind tavalise filee omast hoopis kõrgemaks. Mahlajoogi liitrihind on küll madalam kui mahlal, samas saaks kodus ise mahla lahjendamise ja võib-olla vajadusel vähese koguse suhkru lisamisel ühest liitrist ehk isegi 10–15 liitrit sarnast mahlajooki,” märgib Pitsi.