Vaata siit, millest Maalehe värskes numbris veel juttu!

'Tervise Arengu Instituudi toitumise valdkonna eksperdi Tagli Pitsi sõnul peaks inimene, kes tahab oma toidukulusid vähendada, alustuseks enda ostudele otsa vaatama. „Valmistoitudest ja pooltoodetest toitumine on kindlasti kallim kui roogade ise valmistamine. Väga sageli kulub aga suur osa rahast just neile, lisaks saiakestele jm maiustustele ning alkoholile.”

TAI tuli 2016. aastal välja kahe näidismenüüga – esimene baseerus riiklikel tervisliku toitumise soovitustel ja teises menüüs domineerisid poest ostetud valmistoidud, poolfabrikaadid ning puu- ja köögiviljade sisaldus oli minimaalne. Selgus, et tervislikuma menüü päevahind oli umbes 40 senti kõrgem ehk ühe kuu lõikes oli tervisliku toitumise maksumus kuni 12 eurot kulukam.

„Kindlasti tasub aga meeles pidada, et isegi kui mitmekesine ja tasakaalustatud menüü võib tulla mõnevõrra kallim, saab sellest tervise hoidmiseks vajalikke aineid rohkem ning hilisemad kulutused kehvema söömise korral võivad osutuda hoopis suuremaks.”

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid