Mullu kevadel üllatas üle 30 aasta trummarina tegutsenud Roland Sutt – Roll – oma sõpru sellega, et avas pizzeria, ning kui põhitegevus – kontsertide andmine ja ööklubide käigus hoidmine – taas katki jääma pidi, ei istunud ta käed rüpes, vaid asus tellimusi täitma.
Kuidas Rolli Pizzal läheb, kui klubide uksed on – küll tugevate piirangutega – veel lahti, kontserdid toimuvad ja haigestumiste kiuste käivad regulaarsed tunnid Rokikoolis?
Kohtume Rolliga varasel esmaspäeva pärastlõunal kell 14 Tartu vanalinnas asuvas Kultuuriklubis. Sealses keldris, klubiruumide taga, asub nimelt Rolli Pizza süda – köök, mille pitsaahjudes meistri „leivanumbrid” sünnivadki. Tavalises ahjus lõhnavad kohe valmivad mooni- ja kaneelisaiad.
Rollil on sel päeval juba trennis käidud (Brasiilia jiu-jitsu ehk maasvõitlus) ja kringlitainas valmis sõtkutud. Rosinaid leidub selles nii palju, et noaotsaga küll taga ajama ei pea.
„Noh, mulle meeldib muidugi eelkõige pitsategu, aga kuna tegutsen hetkel tellimuspõhiselt, siis valmistan täna Anitale kringli,” selgitab pagar Roll jahu lauale puistates ja tainast lahti rullides.