29. jaanuaril korraldas Tartu Loodusmaja perekondliku kalapüügi õppepäeva Tartumaal Keeri järvel, kuhu tuli lapsi koos vanematega kohale üle kolmekümne. Nende seas leidus juba professionaale kui ka talipüügi debütante. Korraldaja Aire Orula sõnul on selline traditsioon kestnud juba kaheksa aastat ning selle ajaga on välja kujunenud seltskond lastest, kes alati suure innuga koos püüdma tulevad.

Juba aastaid on Loodusmaja kalastuslaagreid ja õppepäevi läbi viinud kogenud kalamehed Lõuna-Eesti Kalastajate Klubist, Peep Männil ja Lea Saar. Esmalt räägiti kaldal läbi ohutus- ja kalastusreeglid, seejärel puuriti valmis augud. Mõni osaleja küll pelgas, et äkki võib jää alt vedada, kuid tegelikult polnud hirmul alust. Jää paksus ulatus üle kolmekümne sentimeetri.

Enamasti proovisid lapsed ja vanemad kätt ussiõngedega, ent sellega ei piirdutud. Mõned kogenumad entusiastid panid tamiili otsa talilandi ehk sikuska, katsetati ka unnapüüki.

Sel päeval võttis enim särg, kuid ka seda ei tulnud ülearu palju.

„Ei saa lootma jääda, et oma saagist kõhu täis saaks,” muigab Aire Orula. Nii kinnitasidki värskest õhust ja õngeväristamisest rammestunud kalamehed keha hoopis kanapasta ja kaneelisaiadega. Ühise teejoomise kõrval nõustusid kõik, et hoolimata kehvast kalasaagist, möödus päev toredalt.

Et kalapüügisündmustega edaspidi kursis olla, tasub silma peal hoida Tartu Loodusmaja kodulehel.