18.02.2022, 08:02
Meie müslitööstus on arenenud moodsaks: vaata, kuidas seda tehakse nii kaerahelvestest, tatrast kui ka kinoast
(8)Kaera kasvatatakse meil nii palju, et enamik veetakse välja, kuid kaerahelvestest teeb müslit vaid üks suurem ettevõte. Lõviosa poes pakutavast rikkalikust kaerapõhisest müslivalikust pärineb piiri tagant.
FOTO:
Siinne ainuke suurem müslitootja OÜ Saare Leib alustas selle tegevusega leiva- ja saiaküpsetamise kõrvalt kümme aastat tagasi. „See mõte ei tulnud tegelikult meil endil,” tunnistas ettevõtte juhatuse liige Janar Vaima.
Nimelt tulid toona kaks Saaremaalt pärit noormeest, kes õppisid siis mandril kõrgkoolis, selle ideega välja. Nad olid hakanud valmistama müslit, kuid mahud kasvasid ja nii otsiti koostööpartnerit, kes toomise enda peale võtaks.
Oled juba tellija?