Sõja tõttu jääb meil nägemata lavastus, kus peaosas meilgi hästi tuntud Julia Aug – „See kõik on tema"/ „Это всё она" (Teater Prijut Komedianta/ Театр Приют Комедианта).

Samuti jääb ära lavastus „Vaherahu”/ "Перемирие". See on Julia Augi lavastus Peterburi teatris Na Liteinom ja räägib sellest, kuidas vaherahu ajal saadetakse eikellegimaal elavale rasedale naisele appi katust parandama neli sõdurit – kaks ühelt poolt, kaks teiselt. See, millised suhted seal kujunevad, on traagiline ja koomiline. Armumised, vihkamised ja sõprus...

Nägemata jääb ka lavastus „Jõulupidu Ivanovide juures”. See on Lev Erenburgi lavastajate kursuse diplomitöö, kus teevad kaasa kaks üliõpilast Eestist – Dajana Zagorskaja ja Andres Popov.

Vaba Lava juht Märt Meos ei avalda oma emotsioone, kui raske on tal külalisesinejatele ära öelda. Raskeks teeb asja just see, et ära ei öelda lihtsalt külalistele, vaid sõpradele.

Peterburi päevadel oleks saanud näha veel ka teatri Avatud Ruum lavastust „Meierhold”.

Vaba Lava pressiteates seisab: „Kõik piletid ostetakse tagasi kuni 1.05.2022. Vabandame ebamugavuste pärast. Küll aga toimub 28.02.2022 R.A.A.A.Mi esietendus „Lotman” ja 19. märtsil olete oodatud Vaba Lava esietendusele „Ma võiksin sulguda pähklikoorde.”

Vene sõltumatu telekanal Dožd küsis eile mitmelt kultuuriinimeselt, mida teha, et peatada sõda. Teiste hulgas oli vastajaks Julia Aug, kes tunnistas, et ei tea seda.