Esimese annetajana jõudis reede hommikul Kadrina päästehoonesse Kadrina piirkonnapolitseinik Martin Mikola. Tema sõnum oli selge: "Kogu olukorda Ukrainas on raske sõnadesse panna, annetamine on vähim, mida teha saan nende inimeste abistamiseks."

Maaleht jõudis päästehoonesse koos kohaliku pillimehe ja akordioniõpetaja Margus Laugesaarega, kes kandis kaht kotti voodipesuga. Ta ütles, et annetab kurbuse ja rõõmuga Ukraina toetuseks ja pealegi polevat välistatud, et ta perekond saab enesele peagi ukraina verd sugulase.

Järgnes kolmene annetajate seltskond: Maigi Onga, Lisandra Veidenberg ka Kerli Veidenberg, kellel olid pihus suured kotid hügieenitarvetega.

Kadrinas kogutud abi Ukraina sõjas kannatanuile. Annetajad (vasakult) Maigi Onga, Lisandra Veidenberg ja Kerli Veidenberg.

Samal pakkis aina suurenevat annetuste hulka ümber aktsiooni algataja, tarbijakaitsespetsialistist Kadrina tuletõrjeseltsi naissalga juht Anneli Nagel. Ta rõõmustas säravil silmil kottides oleva tutt-uue voodipesu üle.

Ta kõrval toimetav ja telefonikõnesid vastu võttev kohalik päästjate juht Raido Nagel arvas, et juba homseks on annetusi nii palju, et peab autole sappa panema pritsimeeste järelkäru ning esimese treti Tallinnase Punase Risti kogumispunkti ära tegema. Sealt jõuab see Ukrainasse edasi.

Mõlemad aatelised abikaasad kiitsid Kadrinalaste annetamistahet.

Anneli lisas: „Kui kuulsin sõjast Ukrainas helistasin teistele me naissalga liikmeile ja küsisin, et mida me saaksime küll teha... Ja viietest minutit peale annetuste kogumise mõtet oli üleskutse juba veebis üleval.” Anneli on varemgi olnud hädalistele annetuste kogujaks.

Kadrinas kogutud abi Ukraina sõjas kannatanuile.

Nüüdseks on annetuste kogumisega liitunud ka Uhtna ning Ubja vabatahtlikud.

Kadrina aktivistid paluvad seal kandis annetuste toomise kokku leppida Raido või Anneli Nageliga telefonid vastavalt 5656 6197 ja 5622 9718.

Jaga
Kommentaarid