Projekti toetada ja selle kohta rohkem infot saab kui klikkida SIIN. Igale toetajale on vastavalt panusele pakutud välja ka emotsiooni toov meelehea: kastitäiest talus kasvatatud maasikatest kuni unikaalse, suuremale seltskonnale mõeldud suitsusaunaelamuseni välja.

Kõik algas kanadest

Aastal 2017 sai siidikana tibude kojutoomisega Kruusa talu loomapidamine alguse. „Ostsime Võrumaa kasvatajalt 8 siiditibu. Kasvataja ei vastutanud selle eest, kas neist tulevad kanad või kuked. Võis ka juhtuda, et kõik tibud on kuked. Sellega olime ka arvestanud. Õnneks kasvas nendest tibudest 5 kana ja 3 kukke,” meenutab perenaine.

Edasi on riburadapidi tallu tee leidnud erineva saatusega elanikud. Cayuga pardid, Pekingi pardid ja Flandria hiidküülik päästeti praeks saamisest. Kolm Ouessant lammast, kes on põlvekõrgused ning ei kasvagi suuremaks olid omaniku poolt hüljatud...

Talust leiab veel paabulinde, mägiveiseid, poni ja kindlasti võetakse sinna loomi võimalusel juurdegi. Ainuke murepilv pererahva pea kohal hõlmabki neile sobilike ja nõuetekohaste elutingimuste loomist - hoolimist ja loomaarmastust jagub aga lõputult. „Meie talus elavaid loomi ei sööda ega viida tapamajja, neid ei paljundata ka müümise eesmärgil. Loomad on meile imelised kaaslased, fantastilised abilised ja lojaalsed sõbrad, nad pakuvad meile seltsi, aitavad peletada üksindustunnet ning tekitavad meis rõõmu ja õnnetunnet,” räägib perenaine.

Ta lubab, et nende koduloomaaed on hoopis teistsugune - iga külastaja saab enda äranägemise järgi loomade toidupanka toetada või osta kohapealt toidukoti, milles on igale loomale-linnule meelepärane maius ja veeta kvaliteetaega lähedastega loomade keskel kasvõi terve päeva!

Kruusa talus tegeldakse veel laiahaardelise maasikakasvatusega ja sellel kevadel on plaanis juurde istutada 1000 kultuurmustikataime - loomaaiast ei saa kunagi arvestatavat sissetulekuallikat ja selle rajamine on marjakasvatustalus loomaarmastusest tulenevaks eriprojektiks.

Jaga
Kommentaarid