Arusaadavalt polnud sõjapõgenikel matkaks vajalikku varustust, kuid huvi ettevõtmise vastu oli nii suur, et kohale tuli üks loodushuviline suisa karkudel. „Kahjuks ei ole soos räätsadel ja karkudega siiski võimalik matkata, eriti lumega” märkis Adler. „Rõõmu väljendas ta nägu siiski, sest oli see ju üks väheseid võimalusi veeta oma vaba aega looduses.”


Matka üheks eesmärgiks oli pakkuda huvilistele võimalust tutvuda Eesti loodusega, kuid samas soovib Loodustarkuse Teadushuvikool, mille pidajaks MTÜ Ökokratt on, leida partnereid õpetajate seast, kes oleks valmis korraldama huviharidust Ukraina lastele nende emakeeles.
„Me ei tea, kui kauaks nad siia jäävad ning seetõttu tuleks tähelepanu pöörata ka laste huviharidusele,” rääkis Adler. „Nad ei tunne Eesti olusid ega loodust. Nad võivad olla sellest lugenud, kuid kokkupuuted ju puuduvad."

Ökokratt on valmis välja õpetama ja varustama õpetajad tehniliste vahenditega loodushuvihariduse andmiseks Eesti looduses. "Soovi korral võivad nad õppida ka loodusgiidiks ning leida seeläbi endale põhitöö Eestis," lisas Adler.