31.03.2022, 06:35
Tootjad selgitavad: miks on toiduainetes endiselt palmiõli, E-ained ja nii palju suhkrut?
(10)Inimesed on toiduainete koostisosade suhtes üha tähelepanelikumad ning sellest antakse nii sotsiaalmeedias kui ka otse tootjale aina häälekamalt teada. Retseptide muutmine ja tooraine vahetamine on tootjale aga tihtipeale paras peavalu.
FOTO:
Premia Tallinna Külmhoone ASi juhatuse esimees Aivar Aus räägib, et lisandunud on suur hulk tarbijaid, kellele on oluline jälgida nt oma toidu rasva-, soola-, E-ainete ja lisatud suhkru sisaldust.
Esimene vähema suhkruga jäätis lisandus Premia valikusse 2018. aasta aprillis
Piimatööstuskontserni Nordic Milk (Tere, Farmi) kestliku arengu juhi Katrin Tamme sõnul on ka nende põhiline proovikivi just suhkru vähendamine.
Üheks õnnestumiseks peab Tamm 20 aastat turul olnud Emma kohupiimakreemide muutmist. “Vähendasime suhkrusisaldust 30% ja tarbijale see sobis. Iga sellise armastatud toote ümbertegemine on aga paras risk. Kohukestest me näiteks korraga üle paari grammi suhkrut vähendada ei julge. Teeme seda tasapisi, et inimene harjuks.”
Oled juba tellija?