Vaja läheb:

1 pätsi jaoks paras ports kodust leivatainast

umbes 500 g rääbiseid tervelt või suuremaid fileedena

soola

pipart

1-2 loorberilehte

Valmistamine:

Vanal ilusal ajal roogiti väiksemad kalad puhtaks, alles jäeti pead, sabad ja uimed, pandi veidi soola. Poolest leivataignast vooliti paras pätsisuurune põhi, kalad laoti põhjale, vahele pipart ja loorberilehte ning ülejäänud tainast kaas peale. Küpsenud piirak lõigati lahti, pealmine koorik söödud koos kaladega, alumine oli mõnusalt kalamahladest läbi imbunud. Rääbisega väga hea!

Rääbise äkine oblika- ja oblikaõliga

Vaja läheb:

Endale sobivas koguses rääbisefileed

Soola

Suhkrut

Pipart

Oblikad

Valmistamine:

Lõika rääbisefileest sobiva suurusega tükid ja tõsta nad klaaspurki. Lisa juurde hakitud oblikas, jämedam sool, purustatud pipar ja veidi suhkrut. Pane purgile kaas peale ja raputa segu jõulisemalt umbes 5-10 minutit (purgist kaob toore kala lõhn).

Soola ja pipra kogus sõltub enda maitse eelistustest, ent äkine võiks olla särtsakas.

Serveeri röstsaial või saial ning lisa paar tilka oblikamaitselist õli.

Praetud rääbis kukeseenekastme ja „malosol"- hernestega


Vaja läheb:

Keskmise suurusega rääbiseid

Kukeseeni või veidi paremaid metsaseeni

Värskelt hapendatud herneid

Valmistamine:

Prae maisijahus paneeritud puhastatud rääbised ilusaks kuldpruuniks.

Prae seened ohtras võis, püreesta.

Päev enne hapenda värskeid herneid, täpselt nagu teeksid hapukurki.

Serveeri värskelt praetud rääbis seenepüree-mütsikesega, kuhu on lisatud vähehapendatud herned.

Soovitame serveerida koos maheda kodukootud napsiga.

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid