Filmi keskmes on põlvkond, kes astus ellu pärast Eesti liitumist Euroopa Liiduga ning otsustas minna välismaale tööle, õppima või lihtsalt maailma avastama. Ent aastaid hiljem pole Eestisse tagasi pöördumine lihtne. Tihti terendavad uues elukohas atraktiivsed karjääriperspektiivid ja paremad elutingimused ning on tekkinud olulised lähedased suhted. Maailma eri paigus elavad värvika elusaatusega eestlased jagavad ausalt ja avatult oma isiklikke lugusid, mõtteid ning tundeid seoses rände, kuuluvuse ja juurtega.

„Putini tee sõjani”

Austraalia sel aastal valminud dokumentaalfilm „Putini tee sõjani” räägib Vladimir Putini kujunemisest ja minevikust, sellest, milline maailmapilt teda kannustab ja kuidas pidevalt kasvav konflikt lääneriikidega viis lõpuks sõjani Ukrainas.

Film on ETV eetris esmaspäeval, 18. aprillil kell 22.10.

Uus dokk sõjast Ukrainas

Teisipäeval, 19. aprillil kell 21.30 teleesilinastub TV3 ekraanil Ukraina ajakirjanike äsja valminud dokumentaalfilm „Meeleheide ja viha: lahing Ukraina pärast”. Film viib vaataja ahastamapanevate sündmuste keskele. Ootamatult ja alatult tabas miljoneid ukrainlasi karm olelusvõitlus, kuidas pääseda verest hullunud Vene vägede käest eluga.