Kõrgharidusega ukrainlased teevad Eestis lihttööd
„Toidutööstustes tunneb üle 60% ettevõtetest tööjõupuudust,“ teatas toiduliidu juht Sirje Potisepp ning lisas, et teatud leevenduse peaksid sellele tooma Eestisse saabunud ukrainlased. Meie toiduainetööstustes on täitmata 200–300 töökohta, kuhu oodatakse appi ka välismaalasi.
Lihatööstuse Frank Kutter omanik Johanna Maripuu sõnul on toidutööstusesse raske töötajaid saada, aga õnneks on neil personal olemas. Juurde võtaksid nad siiski veel mõningaid Ukraina pagulased.Nii toimetab koos eestlastega Frank Kutteri tööstuses praegu ka Ukrainast pärit Stanislav Mordinski, kes on väljaõppinud veterinaar, aga nüüd tootmistsehhis abitööline.
„Olen omandanud vetrinaarias kõrghariduse. Siin Eesti lihatööstuses olen lihttöö peal – eemaldan lihatükkidelt kamarat, kaalun, tõstan, lükkan lihatükke ette,“ selgitas Mordinski, kes on Eestimaal töötanud juba mitmel korral.