12.05.2022, 00:05
„Isegi halvaa valmistamise õppisid eestlased türklastelt.” Miks teatud toidud säilitavad oma tähenduse läbi aegade?
Võõrsile rännanud eestlane ehitas oma koduaeda parilla ning sapkas ja tohkas ehk kõplas põldu, aga sõi parema meelega ikka seda, millega kodumaal harjunud oli, kinnitab Tallinna Ülikooli ja Eesti Kirjandusmuuseumi vanemteadur Aivar Jürgenson.

Aivar Jürgenson Abhaasias koos Salme küla kooli direktori Valerian Balgabajeviga arbuusi söömas.
FOTO:
Ajaloolane Aivar Jürgenson on käinud eestlasi intervjueerimas nii Siberis, Kaug-Idas ja Kaukaasias kui ka Argentinas ja Brasiilias. Elanud on ta neil reisidel ka külades, kus polnud poode ega söögikohti, sõltunud niiviisi sellest, mida talle peavarju pakkuvad inimesed lauale panid.