Ukraina sõda on näidanud, et Kaitseliidu valitud suund on õige, sest Ukrainas ollakse pärast katse ja eksituse meetodil tegutsemist jõutud sarnaste lahendusteni, mida siin aastaid harjutatud on. “Me peaksime tegelikult enda üle uhked olema, et oleme ilma sõjata põhimõtteliselt samadele järeldustele jõudnud,” lausus Ühtegi.

Ootuspäraselt on sõda Ukrainas suurendanud ka eestlaste kaitsetahet ning vähem kui kolme kuuga on Kaitseliitu ja Naiskodukaitsesse astunud üle 3000 uue inimese. Sama trendi võis täheldada ka Krimmi okupeerimise ajal 2014. aastal, Gruusia sõja puhul ning pronksiöö aegu. Toonased sündmused olid aga lühemad ja inimeste aktiivsus vaibus selle võrra kiiremini.

Kaitseliidu ülema Riho Ühtegi sõnul on sõda Ukrainale mõjunud raskemini, kui seda tunnistada tahetakse. Sellest hoolimata on ta veendunud, et piisava toetuse korral on nad valmis vastupealetungiks ja okupeeritud piirkondade puhastamine võtaks aega kuni kuu. Iseasi on, millal selle kallale asuda saab.

Loe pikemalt sellel nelajpäeval ilmunud artiklist: Brigaadikindral Riho Ühtegi: ukrainlased on tegutsenud ka üle Venemaa piiri

Jaga
Kommentaarid