Beria, Malenkov, Stalin

Vseviov on kuulajate restoranihuvi kommenteerides varemgi öelnud, et ükski teine kehaosa pole ajalugu nii palju mõjutanud kui kõht, ning lubab söömisega seotu edaspidi taas teemaks võtta. “Tegu on ju ikkagi pühapäevahommikuste meelelahutuslike (mis siis et vahel tõsisema temaatikaga) saadetega,” ütleb Vseviov.

900. saates 1. novembril kell 11.20 on fookuses Stalini idee paigutada Lenini põrm mausoleumi ja poliitbüroo liikmete kogunemine ses asjas.

2020. aastal eetris olnud saadetest on kuulajaid enim köitnud need, mis puudutavad Lavrenti Beria arreteerimist-tapmist, intsidente Kremli vastuvõttudel, Georgi Malenkovi, Talvesõja lõppu ning Stalini tervist ja viimaseid päevi.

“Üks kriteerium, mis seletab suuremat huvi just nende teemade vastu, tuleneb ilmselt sellest, kuivõrd on need leidnud varasemat (ka nõukogudeaegset) käsitlemist. Aga vahel võib olla määravaks seos tänapäevaga – midagi õpetlikku või hoiatavat, millest minevik meile jutustab,” selgitab Vseviov.

Brežnevi lemmiktoidust Fellini filmini

Saatesarja sünnipäeva puhul saab ERRi meelelahutusportaalis menu.err.ee osaleda “Müstilise Venemaa” viktoriinis, kust leiab küsimusi Brežnevi lemmiktoidust Fellini filmini ja Nikolai II päevikuni. Küsimused ja vastusevariandid koostas David Vseviov.

“Müstilise Venemaa” autor on David Vseviov, helirežissöör Maris Tombach. Kuni 2003. aastani oli sarja kaasautor Terje Soots.

900. saates 1. novembril kell 11.20 on fookuses Stalini idee paigutada Lenini põrm mausoleumi ja poliitbüroo liikmete kogunemine ses asjas.