„Alustasime just uue põllu ehitamist ja 10.-11. mail tahame hakata maasikaid istutama, siis vajan istutustöödele vähemalt 20 töötajat,“ teatas Kaskema.

Ta lisas, et hetkel on neil kaks alalist töötajat.
„Ma olen igale poole kuulutused üles pannud ja vastajaid on palju – mõned on Narvast, on Tallinnast ja mujalt Eestist. Helistatakse, kirjutatakse, aga kas nad ka reaalselt kohale jõuavad, ei tea ju praegu,“ rääkis Kaskema.

Ta loetles, et maasikapõllule tahaks tulla näiteks abitöölised, puhastusteenindajad, isegi muusikud. Kaitseväest on poisid kirjutanud, et peale ajateenistust tuleksid maasikaid korjama. Ka Tartus elavad välismaalased on soovinud ajutiselt põllutöödele tulla.

„Osad inimesed on Soomest töölt ära tulnud, sest tahavad perega koos olla ja otsivad nüüd Eestist tööd, nii on nad ka meie juurde jõudnud, “ tõi Kaskema esile.

„Olen valmis istutustöödele võtma ka selliseid inimesi, kes teevad nii-öelda tööampse, ei jää pikemaks ajaks,“ rääkis maasikakasvataja.

Samas ta rõhutas, et vähemalt paarkümmend inimest võiks nende firmas olla selliseid, kes on valmis tööle jääma ka pikemalt. Sest peale istutust tulevad rohimised ja teised tööd kuni maasikate korjamiseni välja.

Maasikaistanduse omanik lisas, et kui eelmisel aastal olid tal abiks peamiselt ukrainlased, siis tänavu on lubanud tulla põllutöödele erinevate elukutsete esindajad Eestist.

„Suvel marjakorjamisel eelistame küll selliseid inimesi, kes elaksid ka kohapeal meie kämpingutes,“ tõi esile Helen Kaskema.

OÜ Kindel Käsi istandustes on kõik põllud on kile all, ühel põllul kasvatatakse maasikaid vaid paar aastat, siis rajatakse uus põld, sest maa tahab vahepeal puhata. Pärast saagikoristust võetakse osa põlde maha ja uue rajamine algab alles kevadel.

Eelmisel kevadel tuli Kaskema põldudele appi 35 võõrtöölist, neist osad jäid suveks edasi. Varasematel aastatel on saagihooaja tippnädalatel Unipiha külas tööl olnud 120-140 inimest.