Kaire Sülla Suure-Jaanist: Merle on särasilmne. Merle on tragi. Merle on värviline. Merle on tubli.

Reet Marjapuu Tääksist: Esimene sõna, mis seoses Merlega pähe tuleb, on „rõõm“. Merle on elav ja särav, nakatava elurõõmuga inimene. Kui ta uksest sisse astub, saab terve tuba teda ja tema naeru täis.

Merle peas liiguvad alati mingid ideed ja temas on palju initsiatiivi, et neid ideid ellu viia. Olgu ühe asjana mainitud, et just tema poolt on alguse saanud Suure- Jaani valla laste jutuvõistlus. Vahel on tal ideid ja mõtteid rohkemgi kui ta ise või tema kolleegid täide viia suudavad, aga sellest pole hullu midagi. Eks need mõtted jäävad siis tuleviku jaoks tallele.

Merle on sõnakas ja aktiivne asjadesse sekkuja, aga ta pole kunagi kuri. Kõik mis vaja, olgu head või halvad asjad, suudab ta öelda läbi huumori.

Vahel võib Merle olla ka paras tuulepea. Küll läheb midagi meelest, küll läheb midagi segamini… See kõik saab talle andeks antud, sest eks tegijal juhtub ikka. Ja mis iganes ka viltu läks, see saab tal varsti jälle särava naeru saatel õigeks parandatud.

Merle on hästi perenaiselik. Kuhu iganes külla minnakse, ei ole Merle kunagi unustanud kingitust kaasa võtta. Ikka on tal kas mõni enda valmistatud käsitööese või lilled või siis mõlemad korraga. Ta suudab hetkega märgata pisiasju enda ümber ja ei pelga hakata koheselt asja parandama kui tundub, et on mida parandada. Aeg ja koht ei loe midagi. Sellega seoses meenub väike episood ajast, mil maakonna raamatukogutöötajad käisid õppereisil Põhja-Eestis. Külastades Rootsi-Kallavere küla, astusime sisse ühele taluõuele. Pool reisiseltskonnast ei olnud veel taluväravast sissegi saanud, kui Merle oli juba käpuli lillepeenra kõrval maas ja rohis.

Anu Ojamäe Sürgaverest: Merle on küla hing, inimene, kes paistab välja, laulab, tantsib ja lööb trummi, teeb palju käsitööd, igal pool on lõngakerad kaasas.

Liia Viigand Paalast: Merle on väga avatud, uuendusmeelne, sihikindel ja osavõtlik. Merike Mikkor Suure-Jaanist: Merle on energiline, laia silmaringiga, hakkaja, alati valmis midagi organiseerima, ennast täiendama, väga hea suhtleja.

Elvi Mägi ja Viivi Raitma Olustverest: Merle on seltskonnahing, võtab alati sõna. Mõnus reisikaaslane laagrites ja seminaridel. Ilma fotoaparaadi ja sukavarrasteta ei kujuta teda ettegi.

Merle! Edu! Rõõmu! Lahket meelt! Edasi tähtede poole!