Valkla elanik Katrin Mänd: „Me ei taha kinnist institutsiooni ega toeta plaani, et AS Hoolekandeteenused taotleb Valkla jaoks raha juurde ja teeb siin ümberkorraldused. See on oht kogu vallale. Valkla on mereäärne rahulik kant, ilus koht, pealinnale lähedal, inimesed rajavad siia kodusid. Kinnine asutus ja turvalisuse probleemid teevad meist Vasalemma-sarnase koha. Elanikud on hirmul, varasematel aegadel me hooldekodu kliente ei kartnud, ajasime nendega juttu, tegime nalja. Nüüd ei julge välja minna, ka minu pereliikmeid on tülitatud."

Vallavanem Urmas Kirtsi: „Valkla on suvituspiirkonna värav, kinnine asutus ei ole sellises kohas otstarbekas. Vallavalitsus on solvunud, et profiilimuutust ning turvalisuse tagamise meetmeid pole meie ega kogukonnaga läbi arutatud. Hoolimata võimalikust töökohtade kaotusest on kõige olulisem, et inimestele oleks tagatud turvaline elukeskkond."

Valkla ja ümberkaudsete kü­la­de elanikud on koostanud pöördumise, mille edastavad Valkla Kodus korraldatavas ümarlauas sotsiaalministeeriumile, ASile Hoolekandeteenused, vallavalitsusele ja politseile.

Loe pikemalt Sõnumitoojast.