Läänemaa maasikakasvataja Heikki Kaljusaare sõnul oli Läänemaal talv leebe, õiget külma ei olnud. Tema sõnul võis külm kahju teha lõuna pool, kus olid suuremad külmad ja vähe lund. „Siin õiget külma ei olnud,” ütles ta. Samuti on tal sellised sordid, mis sobivad siinsesse kliimasse.

Jõgevamaa Torma maasikakasvataja Janika Lindsalu sõnul oli külm talv aga hoopis maasikatele hea, sest neile marjadele meeldibki külm, mis hävitab ka kahjulikke baktereid. Tema sõnul on viimastel aastatel olnud talviti maa pehme, kuid sel aastal külmus hästi läbi, mis oli marjadele hea.

Lillemetsa sõnul valmis maasikas tänavu tavapärasest nädal aega varem. Enamasti saab esimest maasikasaaki korjata jaanipäeva aegu, kuid tänavu on Lõuna-Eestis saaki korjatud juba mõned päevad ning Põhja-Eestis peaksid esimesed marjad valmima järgmise nädala lõpuks.

Kuigi maasikad valmisid varem, ei ole ohtu, et kõik marjad valmiksid korraga. „Uputust ei tule,” ütles Lillemets, sest pärast suuri sooje ja päikesepaistelisi ilmu, mis kiirendavad maasikate valmimist, tulid pilvised ja vihmased ilmad, mis marjade valmimist aeglustavad.