„Kuna abikaasal seisis ees lennureis, suundusin minagi apteeki käte desinfitseerimisvahendit otsima. Kui paarist kesklinna apteegist pidin lahkuma tühjade kätega, siis lootuskiir vaatas vastu Rocca al Mare keskuse Apotheka apteegist, mille väravast väljusid inimesed puhastusainet meenutavate purkidega. Teenindajalt seda küsides, suunati mind riiuli juurde, kus oli vahendid jalaseene vastu. Tema sõnul on see veel ainus saadaval olev vahend, mis sobivat ka käte desinfitseerimiseks. Maksis ligi 9 eurot. Minu kahtlevat pilku nähes lisas, et ega muud ei ole tulemas ka. Nõnda ma sealt siis jalaseene vedelikuga lahkusin. Kassasabas seisid inimesed mitu samasugust purki näpus. Hais sellel meenutas juba ise jalaseent aga mida hädaga teed.”

Ka Benu apteegis siirdub teenindaja riiuli juurde, millelt võtab Cutasept Feet desinfitseerimisvedeliku. See on valge pudel siniste etiketikirjadega. Ainus lahendus praeguses olukorras. Hind üheksa eurot sentidega.

Väiksem, kätele mõeldud Cutasept on müüjannal enda tarbeks oma laual. Seda vahendit kasutavad apteekrid ka igapäevaseks kätepuhastuseks, mitte ainult viirusärevuse ajal.

„Enne apteeki tulemist tasub vaadata ravimiinfo.ee lehte. Seal on kirjas, millistes apteekides millised ravimid saadaval on,” soovitab ta.

Milliseid tooteid apteekitest senisest rohkem ostetakse?

  • Immuunsüsteemi tugevdajaid D ja C-vitamiin, ka tsinki sisaldavaid preparaate
  • Viiruseid isoleerivaid ninaspreisid, mis aitavad organismil viirustest vabaneda enne, kui need paljuneda jõuavad - Ago Virax, Humer Stop Virus
  • Koju ostetakse termomeetreid, inhalaatoreid ning palavikku alandavaid ravimeid
  • Preparaate, mida kasutatakse kurguvalu ja köha esinemisel – imemistablettidest sinepiplaastrite ja teesegudeni