Järjest võtab riik vastu ka täiendavaid ettevaatusabinõusid. Riiki on sisenemine keelatud kodanikel, kes on viimase 14 päeva jooksul viibinud Hiinas või Iraanis. See piirang kehtib juba mitmendat nädalat.

Kruiisilaevade reisid on lõpetatud kuni 30. juunini. Kõikidele riiki sisenejatele on kohustus viibida 14 päeva karantiinis. Hetkel näeb riik suurt ohtu viiruse levikuks riiki sisenevatel seljakotiränduritele, kes keelduvad oma reisi pooleli jätmisest ja karantiini jäämisest.

Wellingtonis hetkel otseseid piiranguid elanikele ei ole. Küll aga otsustasid omanikud sulgeda oma kohviku Wellingtoni kesklinnas, mida külastas Austraaliast tulnud turist, kellel avastati koroonaviirus ja kes praegu viibib karantiinis. Ta on hetkel ainuke teadaolev koroonaviiruse kandja Wellingtonis.

Linnapildis ei ole hetkel väga midagi muutunud – kohvikud ja restoranid on inimesi täis. Märts siin on nagu Eesti september, ehk algas just kooliaasta ning linn on noori ja elu täis.

Keelatud on suuremad kui 500 osalejaga üritused. Linnapildis inimestel maske ja kindaid näha ei ole. Küll aga on poodidest ja apteekidest suuresti ära ostetud desinfitseerimisvahendid ja respiraatorid. Seega mingi hirm inimestel ikkagi on.

Kesklinna toidupoodides on olukord üldiselt rahulik. Äärelinnade toidupoed pidid tühjemad olema just kuivainetest, konservidest ja hügieenivahenditest. Inimesed pigem pelgavad paanika tekkimist ning isegi häbenevad hirmu välja näitamist ning toiduainete ja muude eluks vajalike tarvete suurtes kogustes kokku ostmisest.

Uus-Meremaa valitsus on lubanud 17. märtsil tulla välja majandusplaaniga, mis peaks aitama riigil toime tulla, kui viiruse levik peaks suurenema. Valitsus ennustab, et ülemaailmse majanduskriisi tõttu kaotab üle kogu riigi töö umbes 10 000 inimest kaubandussektoris. Samuti kannatab kõvasti turismisektor. Hetkel on Uus-Meremaa riiklik lennufirma New Zealand Airways tühistanud 85% oma rahvusvahelistest lendudest.

Üldiselt on Uus-Meremaal hetkel viibides tunne nagu ei oleks epideemia meid tabanud ning ülemaailmne kriis tundub meist kaugele jäävat. Küll aga ei oska ennustada kui kauaks see nii jääb ja kui tõhusaks riigi ettevaatusabinõud osutuvad.”