Esiteks avaldasime 60 jäädvustust 31 tublilt fotograafilt, mida saab vaadata siit.

Täna saab lisaks nautida aga kogunisti 39 fotohuvilise Maalehe lugeja 90 jäädvustust. Fotod kaunist kevadest maal on jätkuvalt oodatud aadressile rein.sikk@maaleht.ee . Avaldame neid veebis ka uuel nädalal. Osa jõuavad ka neljapäeval paberisse.

Tublid fotograafid on

Martin Murusalu, Kersti Reppo, Kretlin Kiveste, Krislin Kiveste, Tiit Ojaots, Siret Ortikova, Airi Talussaare, Krõõt Nõmmela-Mehide, Triin Rebane, Ehtel Odras, Meeli Toomejõe, Külli Lns, Kaie Leuska, Tarmo Selter, Eva Pärnpuu, Raina Vangonen, Ly, Mirjam Laulik, Kristiina Voosalu, Siiri Salumägi, Helena Anga, Reeni Painik, Triin Schüts, Raina Mattisen, Dagmar Mustonen, Imre Marjapuu, Kadri Lee, Rita Helisma, Jaan Luppe, Jaanus Reisner, Peep Saluvee, Tiina Lutz, Ama Lehtmets, Annika Anton, Kristel Kaseniit, Ülle Kaasik, Kirsika Ilmjärv, Ain Suurkaev ja Viivika Orula.

Piltidele jäi

kevad lapse silmade läbi. Kadrina kirik koos koroona ja kevadega. Tamsalu viljaelevaatorid. Laste õuesõppe päev ülesandega fotojaht teemal: "Kevade märgid" koos liikumispäevikusse kantud 9,5 tunni õues töötamise ja mängimise ja tee peal oli veel laulu õppimise ja inglise keele sõnade kordamisega. Topeltõieline lumikelluke ja raba. Palermo siil. Kevadine lõkkekartul. Kevad Kivi-Vigalas. Kevad Kalliveres. Türi linna vaiksed nurgakesed. Ja luiged, kes ei ole Türi tehisjärvele veel jõudnud, aga küll nad saabuvad ühel päeval. Kuidas peaaegu, et lendkoer Bosse kevadet naudib. 9aastase Helmi Mari loodusõpetuse ja tehnoloogia tund, mis möödus traktoriroolis. Kevad Lääne-Virumaa looduses koos linnukestega. Kalamees Alliklepa rannas. Jänesed valmistuvad munadepühaks, kusjuures jänes on all paremas nurgas.

Lisaks on jäädvustustel

väikesed päikesed ja perekond. Kevad Mikkeni lambatalus, kus piltidel nii lõpptiine utt väsinud ootamast ja ka hooaja esimene talleke Kaisa. Looduskaitsealune limatünnik Ahja jõe ääres. 75 aastane isa Heino oktoobritormis räsitud metsa küttepuudeks tegemas, osadest puudest sai ka prusse ja lauamaterjali, kui aastaringid said loetud siis vanuseks oli 120 kõige jämedamal kännul. Kevad Letipeal. Järvamaal, Koeru alevikus lustivad õed Kristiine ja Saara ning vend Frank on iga päev koduhoovis kuue kanaga. Ärtu järved ja Emumägi.

Viissada muna

Kuna aga Soolu küla tähistab sel aastal 500 aasta möödumist esmamainimisest, siis riputas külarahvas 25. märtsil kunagise palvemaja asukohta 500 värvilist muna, mis ühtlasi olid mõeldud meenutama ka küüditamist, sest just sinna kanti toodi kokku Soolu küla kahe pere liikmed. Aga piki Soolu külateed võtsid koha sisse märtsijänesed.

Ja karm reaalsus

Ja lõpetuseks on vaadata ka kevad haiglas ehk teade Rakvere Haiglast: „Oleksime väga õnnelikud kui selle liftiga sõidaks võimalikult vähe inimesi ja seda noolt mööda ei tekiks jälgi meie mälestustesse. Olge terved! Rakvere Haigla.”

Nüüd siis fotode juurde!