VTA koduleheküljel antakse teada, et nõuniku ametikoha konkursile laekus kaks avaldust. Kandidaatidega viidi läbi vestlused ning vestluse tulemusena ja kandidaatide eelnevat erialast töökogemust hinnates langetati otsus Ago Pärteli kasuks.

VTA peadirektori asetäitja peadirektori ülesannetes Katrin Reili tõi välja, et Ago on tänu oma varasema kogemusega ameti juhtimisel suurepärane valdkonnaspetsialist. „Uuel nõunikul on väga suur kogemus veterinaaria ja toidu valdkonnas, mis sai otsustavaks ka kandidaadi valikul. Meil on hea meel, et Ago on taas tagasi toetamas ametit eesmärkide elluviimisel,“ ütles Reili.

Nõuniku peamisteks tööülesanneteks on koostöö korraldamine teiste riigiasutuste ja koostööpartneritega, partnerite kaasamine ennetustegevuseks nii loomatervise kui toidu valdkonnas, kliendinõukoja töö koordineerimine, teostada loomatervise valdkonna korraldamise analüüs ja korraldada ühendameti ühendamist ettevalmistavad tegevused oma valdkonnas.

Ago Pärtel on lõpetanud EPA loomaarstiteaduskonna, töötanud Riigi Veterinaarametis peaspetsialistina ning ametit juhtinud aastatel 1996–2015.

Meenutagem 2015. aasta lõppu, mil toonane maaeluminister Urmas Kruuse vallandas Pärteli VTA peadirektori amtetist. Kruuse põhjendas toona otsust sellega, et Pärtel andis oma alluvale korralduse edastada avalikkusele valeinfot mobiilse põleti Hurikan 1000E kasutamise kohta Tartumaal asunud seakatkukolde likvideerimisel.

Toona tõusis Pärteli kaitseks pea kogu Eesti loomaarstide armee. Novembris 2015 saatsid VTA juhtkond, osakondade juhatajad ning veterinaarkeskuste juhatajad maaeluministrile ja hiljem ka peaministrile pöördumise oma juhi kaitseks. Selles loeti üles kõik Pärteli teened VTA ülesehitamisel ja arendamisel, tunnustati Pärteli teadmisi ja kogemusi, edukat tööd süsteemis ja rahvusvahelisel areenil.