Esmaspäeval, 23. aprillil oodatakse Toris, Eesti Sõjameeste Mälestuskirikus osa võtma vabadusvõitlusele pühendatud jüripäeva jumalateenistusest ja jüritule süütamisest. Jüri Kask kutsub kirikulisi Pärnust Kaitseliidu maja eest (Pikk 20) kell 11.00 väluvale bussile, et hõlpsasti jõuda kell 12.00 algavale teenistusele.

Omaette organiseeritult lähevad sõjameeste mälestuskirikusse rohkearvuliselt Sindi Gümnaasiumi õpilased, kes kõik võtavad ühes ka suured sinimustvalged kandelipud, selgitab kooli direktor Ain Keerup. Sama päeva õhtul osaleb Sindi Gümnaasium koos mitmete teiste asutuste ja ühendustega jüriööjooksul, millele antakse lähetus Sindi noortekeskuse juurest kell 20.00 kuid tähtpäeva sündmuse avamine toimub juba pool tundi varem. Sindi linna kodulehe teatel kulgeb jooks mööda Raudtee, Lai, Uus, Pärnu mnt, Ringi, Veetorni, Kooli, Jaama tänavat. Jooksule järgneb lõkke süütamine noortekeskuse juures. Esinevad WAF Dance tantsijad ja Sindi noorte nelik Mart Nõmm, Tanel Reiman, Kristo Kalmo ja Karl Vaba ansamblis Dirty Michelle. Õhtu peakorraldaja on Sindi Linnavalitsus, keda abistab Sindi Avatud Noortekeskus oma jõuga, räägib keskuse juhata Helle Vent ja kutsub linlasi nendega ühinema.

Paikuse Vallavalitsuse, Paikuse Põhikooli ja politseikooli ühisettevõtmisena peetakse jüripäeval traditsiooniline teatejooks vallarahvale ka sellel aastal. Vallavalitsuse kultuuritööspetsialist Ille Riivits teatab, et võistkondade eelregistreerimine toimub kuni 20. aprillini põhikooli telefonil 445 5164 (K. Kadakas) ja vallavalitsuse telefonil 442 0782 (I. Riivits). Teatejooksu võistkondade kogunemine ja lõplik registreerimine toimub Politseikooli võimla juures alates kell 18.20 kuni 18.45. Kuueliikmelistel võistkondadel palutakse kaasa võtta võistlejate nimekiri koos võistkonna nimega. Jooksmine algab kell 19.00 ja on kuueetapiline. Arvestust peetakse 4 vanusegrupis: lapsed, noored, täiskasvanud ja veteranid. Eraldi arvestust tehakse ka naiskondadele ja meeskondadele. Iga grupi 3 esimest saavad auhinna, aga rohkelt jagatakse ka lohutuspreemiaid. Eriauhind antakse välja kõige originaalsemale jooksuvõistkonna vormile.

Samal teemal: