Toksiinid kehas võivad põhjustada väsimust, muuta organismi haigustekitajatele vastuvõtlikumaks ja tekitada üldist kehva enesetunnet ning mitmeid kroonilisi haigusi. Selleks et toksiine kehast väljutada, on oluline jälgida tervislikke eluviise ja juua piisavas koguses vett. Suurim roll ja vastutus toksiinide väljutamises on aga maksal ning neerudel.

Saun kui toksiinide väljutaja

Seitsmekümne- kuni sajakraadises saunas hakkavad meie kehad üsna kiiresti higistama ja higistamine on lisaks neerude ning maksa tööle organismi loomulik protsess mürkainetest vabanemiseks. Kuigi paljudel juhtudel on maks ja neerud oma töös oluliselt efektiivsemad, on leitud, et raskemetallid, nagu arseen, plii, elavhõbe ja kaadmium, eralduvad saunajärgse higiga suuremas koguses kui näiteks uriiniga. Seega on saunaskäik tõhusaim viis raskemetallidest vabanemiseks ja elukvaliteedi parandamiseks.

Tänu Saunumi patenditud õhukihtide segamise süsteemile on leili viskamisel tagatud ühtlasem temperatuur ja jahedama õhuga segatud leiliaur laseb kergemalt hingata.

Kuna ka paljud bakterid, viirused ja muud toksiinid ladestuvad rasvas, võib regulaarne trenn ja ka saunas käimine suurendada rasvade ringlust ning juba mõne kuu jooksul kaasa tuua rasvas leiduvate toksiinide massilise mobilisatsiooni, mis aja jooksul higiga väljutatakse. Lisaks tekitab saun kehas palavikku jäljendavaid tundmusi ja protsesse, mis kasvatavad organismi immuunsust ning aitavad vabaneda ebaefektiivsetest, muteerunud ja surnud rakkudest. Just palavikulaadse immuunvastuse tõttu peetakse saunas higistamist tihti ka oluliselt efektiivsemaks toksiinide väljutamise meetodiks kui näiteks treeningut.

Lisaks ei kurna saun, keha samamoodi nagu trenn, kuid võib panna oluliselt rohkem higistama. Selliselt nõuab 30- kuni 45-minutiline saunaskäik oluliselt väiksemat pingutust, kuid on kordades tõhusam mürkainete väljutamiseks.

Saun mõjutab kõiki tervise aspekte ja nii võib mürkainetest vabanemine kaasa tuua leevenduse paljudele tervisehädadele, muu hulgas ka kroonilistele. Nii võib regulaarsest saunaskäimisest abi saada näiteks kroonilise seljavalu, depressiooni, kroonilise väsimuse ja peavalude puhul.

Hüva leil ja saunas higistamine

Küll aga on palju inimesi, kes väidavad, et nemad ei hakka nii lihtsalt saunalaval higistama ja kui saunaõhk on ka kuiv ja kõrvetavalt kuum, siis on pikk leil ja laval olek nende jaoks väga kurnav. On hea teada, et tegelikult higistab inimene ka siis, kui nähtavat higi pole kehal märgata. See teadmine ei muuda aga fakti, et kui saunalaval on tõesti ebameeldiv olla, siis ilmselgelt teinekord sinna enam nii naljalt tagasi ei kipu.

Higistamine on lisaks neerude ning maksa tööle organismi loomulik protsess mürkainetest vabanemiseks.

Saunumi saunas leili võttes sellist „kõrvetavat“ probleemi aga ei teki. Seal saavad leili visates end hästi tunda ka kõik need inimesed, kes pole liiga kuuma ja kõrvetava leili tõttu siiani saunast väga lugu pidanud. Saunumi saunas saab leili visata sagedamini, mis omakorda muudab sauna õhu niiskemaks ja ka higistamise intensiivsemaks, ent leil ise on samal ajal naha vastu mahedalt õrn. Temperatuur saunas on tänu õhukihtide segamisele ühtlane, mis väldib keha stressi sattumist. Sinu saunaskäik ja puhastumine saab olla kordi pikem ning enesetunne sauna järel lõõgastunult hea.

Saunumi saun – see on tegelikult tõeline revolutsioon saunamaailmas, mida tasub omal nahal järele proovida! Lõpetuseks ei jäägi muud üle, kui soovida hüva leili ja head higistamist!

Vaata lähemalt Saunumi kohta: saunum.com

Jaga
Kommentaarid