05.01.2018, 13:10
SUUR JUUSTUTEST | Maalehe tegijad eelistavad juustuklassikat
Eesti saab alanud aastal saja aastaseks ning talumeiereid kingivad sel puhul Eestile sada juustu.
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/bd051c20-bcc5-11eb-94a5-95b4ad6cbba2.jpg?noup&w=1200&h=711&ch=0.8435&cw=1&cx=0&cy=0.0009&r=16:9)
FOTO:
Eestlased on harjunud sööma juustuvõileiba. Viimase viie aasta jooksul on nad aga avastanud veel kümneid juustu tarbimisvarjundeid: magustoiduks, snäkina, uute põnevate maitsetena või eriilmeliste toitude koosseisus.
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/be322a70-bcc5-11eb-8df6-554e9b3db13f.jpg?noup&w=400)
Eesti talumeiereid toodavad nii kõva juustu (Metsavenna talu, Andre Farm), gouda tüüpi juustu (Nopri talumeierei, Esko talu jt), hallitusjuustu (Luke farmimeierei), toorjuustu (Saidafarm), kitsejuustu (Andri-Peedo talu, Konju kitsefarm jt) kui lambajuustu (Männiku talu). Samuti mozarella, feta, salati-, toor- ning määrdejuuste.
Maalehe ajakirjanikud proovisid, millised n-ö mittetavalised juustud neile kõige enam maitsevad. Tulemuste nägemiseks kliki kaardil olevatel märkidel.
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/bcde3330-bcc5-11eb-a0cd-b158c89a760e.jpg?noup&w=400)