Jaanilaupäeva muudab tuulisemaks põhja poolt survestav madalrõhuala, aga selle tihedamad sajupilved meile ei tohiks jõuda. Traditsiooniline vihmarabin siiski välistatud pole, aga seda vaid üksikuis paigus. Öö on 10° lähedase õhutemperatuuriga, päevasoe kerkib 25° kanti. Õhtul jaanilõkete süütamise aegu on sooja veel 20° ligi, selgel jaaniööl tuleb aga 10° lähedaseks jaheduseks valmis olla.

ILM AASTA TAGASI

22. juunil 2021 kõikus õhutemperatuur 34,6 (Narva) ja 16,1 kraadi (Ristna) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Lääne-Nigulas 20,6 m/s. Vihma sadas Tõraveres 32,5 mm.

Jaanipäeval kõrgrõhuala kosub ja seab päeval ilmuvatele pilverünkadele piirid ette ega anna sajuks võimalust. Mõõdukas läänekaare tuules jääb öine õhutemperatuur 10°st kõrgemale, päeval tõuseb 25° ümbrusse.

Nädalavahetus tuleb kõrgrõhkkonna tiiva all kuiva ja kuuma ilmaga, öised miinimumid jäävad 15° ümbrusse, päevased maksimumid tõusevad üha enam 30°-le lähemale.

Uue nädala alguses pressib madalrõhulohk ühes lahedama õhumassiga üle mere, nügib kuumust lahkuma ja termomeetrinäidud langevad kõrvetavast kõrgusest alla 25° piiri. Õhumassi vahetust saadavad vihmahood ja kärgatav pikne. Aga pikemaks sajuks ilmselt ei lähe, sest kõrgrõhuala on varmas oma serva taas Eesti poole sirutama.