Laupäeval suureneb hoovihma tõenäosus Lääne-Eestis, Ida-Eesti püsib kuiv. Väga soojale ööle järgneb kuum päev ning võimalik, et ööpäeva keskmine jääb mõnel pool 25° ümbrusse. Kuuma kehvasti taluvate inimeste tervisele on see paras katsumus.

ILM AASTA TAGASI

30. juunil 2021 kõikus õhutemperatuur 28,2 (Tiirikoja) ja 11,1 kraadi (Jõgeva) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pärnus 10,6 m/s.

Pühapäeva öö on murdepunkt, kui madalrõhulohk kannab saartelt üle mandri intensiivseid vihmahooge, mida saadab ka äike. Päeval koonduvad sajuhood ja äike Eesti idaosa kohale ning saartelt alates läheb järk-järgult selgemaks. Öö on veel troopiliselt soe, kuid päevamaksimumid jäävad 30°st madalamale.

Uue nädala alguses, esmaspäeval tugevneb Baltimaade kohal kuiv kõrgrõhuala, mis on oma temperatuurifoonilt tagasihoidlikumate näitajatega, kuigi päeval on sooja laialdaselt ikkagi üle 25°. Seejärel peaks Norra merelt üle Põhja-Euroopa laienema madalrõhuala, mille lõunaserva mööda jõuab Eestisse lääne poolt niiskeid pilvi. Vihmahoogude vahele mahub ka piisavalt päikest, aga palavus ei tee enam liiga.