15.07.2024, 13:34
RETSEPT | Kuidas valmistada ise kõige maitsvamaid värskeid soolakurke?
(25)Selleks et ka värskelt soolatud kurgid jääksid krõmpsud, tuleks neid vähemalt neli tundi hoida külmas vees, seejärel hoolikalt pesta ja lõigata mõlemad otsad maha, et soolvesi saaks võimalikult kiiresti kurkidesse imbuda.
FOTO: | Shutterstock
Eks kogused sõltuvad nii sööjate arvust kui ka saadaolevate kurkide kogustest, aga näiteks 2,5 kg kurkide kohta kulub soolvee tegemiseks:
2 l vett
2 sl suure kuhjaga soola
1 ilma kuhjata sl suhkrut
Iga kihi vahele tuleks lisada ka küüslauguküüsi, mustasõstra- ja mädarõikalehti ning tillivarsi ja -õisikuid. Valage soolvesi kurkidele ning järgmisel päeval on värskelt soolatud kurgid juba söömiskõlblikud.
Paari päeva möödudes muutub veis purgis häguseks, siis on tegemist juba värskete hapukurkidega!