RETSEPT | Tee suurest sirmikust imemaitsev šnitsel
(9)Ühest suurest sirmikust võib saada korraliku kõhutäie, see oleneb tihti seene mõõtudest. Munas ja jahus paneeritud seen pidavat maitsema nagu vasikaliha, on neidki, kes kirjeldavad maitset teisiti, kuid külmaks ei jäta see kedagi.
Suurel sirmikul süüakse enamasti ainult kübarat, sest jalg on puisevõitu.
Sirmikusnitsel
1 suur sirmikukübar
1 muna
nisu või speltajahu
praadimiseks õli, võid või mõlema segu
soola ja pipart
Puhasta seenekübar pintsliga, ära pese seda kui vähegi võimalik! Pane madalasse kaussi või supitaldrikusse natuke jahu, sega see soolaga. Teises taldrikus klopi muna kaoos lusikatäie veega lahti. Kasta seenekübar mõlemalt poolt kõigepealt munasse ja seejärel jahusse. Prae pannil rohkes rasvaines kuni kuldse värvuse saavutamiseni.
Maitsesta veel soola ja pipraga ning naudi kuumalt!