Reede, laupäeva ja pühapäeva öösel on sisemaal pilvi vähe ning ilm suurema sajuta, rannikualadel on pilvisem ja kohati sajab hoovihma. Põhjakaare tuul nõrgeneb ning õhutemperatuur langeb 1–7, maapinnal 0...–2, rannikul kuni 12°ni. Päeval lisandub madalrõhuala serva mööda taas niiskust ning hoovihma sajab mitmel pool. Põhja- ja loodetuul on mõõdukas ning termomeetrinäidud kerkivad napilt 15°ni.

Esmaspäeval laieneb kõrgrõhuala serv üle Eesti, kuid taevakaar jääb üsna pilviseks ning üksikutes kohtades pole ka hoog vihma välistatud.

Teisipäeval nihkub kõrgrõhuala üle Läti kagusse ning Eesti kohale laieneb Soomest madalrõhulohk, mis edelatuule eelkõige Soome lahe ääres tugevaks tõstab. Taevas on üsna pilvine ning siin-seal võib ka sajuhoo anda. Õhuvool pöördub edelasse ja kannab siia taas veidi soojemat õhku, kuid suurt suvesoojust siiski oodata ei ole. Öötundidel langeb termomeetrinäit veel 5° lähedale, päeval tõuseb 14–18°ni.

Nädala keskpaigaks pöördub õhuvool põhja ja uuesti saab külmem õhk pääsu siia. Ilm on sajuhoogudega, mõõduka põhjakaare tuulega ning termomeetrinäidud on öösel 10° lähedal, päeval kerkivad 15° piirile.