Peaministri erakonnakaaslaste ja koalitsioonipartnerite kinnitusel ei ole. Kui see on tõesti nii, käitus peaminister pehmelt öeldes vastutustundetult.

Venemaa president kuulutas eile välja mobilisatsiooni, meie valitsus täna aga lisaõppekogunemise. Viimast asuti ettevalmistama siiski varem, kui meie idanaaber oma avalduse tegi.

Sellises kontekstis valas Kallase avaldus umbmäärasest ohust vaid õli tulle. Kas peaminister ei taju tõesti, kui suures ärevuses ja sõjahirmus valdav osa eestlasi elab?

Miks Kaja Kallas seda siiski tegi - ühed arvavad, et edevusest ja soovist koduerakonna langevat reitingut turgutada. Teised usuvad siirast heasoovlikkust, mida pärsib aga rahva meeleolude mittetajumine. Terake tõtt on mõlemas.

Välja tuli aga nagu tavaliselt - turvatunde tekitamise asemel külvati paanikat. Joogivee, gaasiballoonide ja kuivtoidu müük suureneb selle peale kindlasti.

Omaette küsimus on muidugi, miks jätkuvalt valitseb oht, et kui Venemaa meid oma elektrisüsteemist lahti ühendab, võib see kaasa tuua ulatuslikud elektrikatkestused. Me oleme sellest ohust aastaid teadlikud olnud, kuid korda pole asju ometi tehtud. Kui mitte varem, siis pärast 24. veebruari oleks pidanud see kiirelt korda saama.

Aga see on juba omaette teema.