Laupäeval hoiab kõrgrõhuvöönd meid suuremast sajust. Selge rahulik öö on jahe ja 0° lähedane. Päev pakub kuldset päikest, mis aitab termomeetrinäitudel 12–15°ni kerkida.

Nädala lõpus laieneb üle Läänemere uus madalrõhkkond ning tõstab lõuna- ja kagutuule tugevamaks. Vihmapilved jõuavad Lääne-Eestisse, päeva peale tungivad edasi sisemaale ning õhtul tõenäoliselt jõuavad ka idapoolsetesse maakondadesse. Pilvisem öö jääb 5° ümbrusse, päevasoe kerkib 8–13°ni.

ILM AASTA TAGASI

29. septembril 2021 kõikus õhutemperatuur 13,5 (Vilsandi) ja 4,3 kraadi (Viljandi) vahel. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tallinn-Harku jaamas 3,0 kraadi. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 12,7 m/s.

Uue nädala algul saab madalrõhuala energiat lisaks, koondub Balti riikide kohale ja toob hallist taevast vahetevahel vihma alla. Tugevnev põhjakaare tuul ja saabuv jahedus muudab ilma kõledaks. Öösiti jätab pilvisem taevas õhutemperatuuri 5° ümbrusse, selgematel tundidel langeb paar-kolm kraadi madalamale, päevasooja tuleb 7–10°. Kolmapäeval jääb sajuhooge harvemaks ja siis võib loota õhusooja ka 12–13°.