Laupäeval jääb madalrõhkkond Norra mere kohale aktiivsena tiirlema ja selle lohk liigub üle Eesti. Vihma sajab nii öösel kui päeval. Lõunakaare tuul on tugev. Õhutemperatuur on öösel 6–11°, päeval 10–14°.

Pühapäeval areneb Skandinaavia kohal madalrõhulohus uus osatsüklon, mis võtab kursi Soome poole ja toob Baltimaadesse sajupilvedele täiendust. Seega kimbutavad vihmad meid edasi. Lõunakaare tuul püsib tugev. Õhutemperatuur on öösel 8–12°, päeval 12–15°.

Uue nädala ilmapilt on aga väga heitlik. Mõistlik on jälgida just jooksvat ilmaprognoosi.

ILM AASTA TAGASI

13. oktoobril 2021 kõikus õhutemperatuur 11,8 (Sõrve) ja 2,4 kraadi (Tiirikoja) vahel. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tallinn-Harku jaamas -1,3 kraadi. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Kihnus 10,5 m/s. Vihma sadas Pärnus 6,4 mm.

Esmaspäeval liigub madalrõhkkond Soomest edasi Karjala kohale ja Eesti jääb selle vahetusse lõunaserva. Tuul püsib tugev ja vihmad jätkuvad. Õhtuks tuul nõrgeneb ja sajuvõimalus väheneb. Termomeetrinäidud kõiguvad ööpäev läbi 10° ümber.

Teisipäeva öösel liigub kõrgrõhuhari üle Eesti läänest itta. Selle toel on ilm üürikeseks kuivem ja rahuliku tuulega. Päeval läheneb aga Põhjamerelt Taani ja Lõuna-Skandinaavia suunas uus aktiivne madalrõhkkond, mille lohk ühes uute vihmapilvedega laieneb merelt üle Eesti itta. Pöörise survel hakkab lõunakaaretuul taas jõudu koguma.

Kolmapäeval eemaldub madalrõhkkond Venemaale ja selle järel pöördub tuul meil loodesse ja põhja ning on võrdlemisi tugev. Sajuvõimalus on suur. Õhk hakkab külmenema. On võimalik, et nädala teises pooles näevad mõned kohad juba selle sügise esimesi lörtsi- ja lumehelbeid.