Nutikaid rakendused jääkidest toitude tegemiseks

Kasuta nutikaid rakendusi (näiteks Rimi äpp, MyFridgeFood, SuperCook jpt), mis genereerivad retsepte toiduainete põhjal. Rakendustesse tuleb ainult sisestada toiduained, mis sul parasjagu külmkapis või kodus olemas on ning programm pakub erinevaid retsepte, mida neist valmistada saab. Nii leiad uusi põnevaid retsepte ja pole mureta, et midagi külmkappi seisma jääb.

Tee nimekiri olemasolevast toidust enne poodi minekut

Kui sa tead, mida su köök ja külmkapp sisaldab, siis ei teki ka olukorda, kus ostad ebavajalikku ning toiduaineid, mis sul on tegelikult juba olemas.

Loo menüü mitu päeva ette

Kui vähemalt paariks päevaks oled endale ette loonud menüü, milliseid sööke sa teha kavatsed, siis jäävad ära emotsiooniostud ning vähenevad olukorrad, kui sa pead iga söögi jaoks kasutama täiesti erinevaid toiduaineid. Seega on vähem ohtu, et mingid toiduained jäävad seisma.

Kasuta õigeid säilitamise nippe

Köögi- ja puuviljade puhul on kõige suurem oht, et need lähevad halvaks enne, kui sa need ära jõuad tarbida. Seega tasub teada erinevaid nippe, kuidas neid võimalikult kaua värskena hoida – näiteks puuviljad vajavad õhku, seega ei tasu neid hoida kinnistes konteinerites, värskete marjade puhul tasub neid pesta kerges veiniäädika lahuses ja need siis kuivatatuna kinnises karbis hoida, juurviljad tahavad külmikus kõige külmemat asukohta.

Samsung korraldas võistluse

Toiduraiskamise teema on oluline noortele, mida näitavad ka võistlusele Solve For Tomorrow esitatud ideed jätkusuutlikkuse arendamiseks. 16 000€ auhinnafondiga võistlus õpetab noortele, kuidas oma ideesid arendada ja esitada ning sellel aastal on fookus just jätkusuutlikkusel. Võistlusest võtavad osa 9.-12. klassi noored 3-5 liikmeliste võistkondadena ning finaalis osalevad noored Eestist, Lätist ja Leedust.

Lisaks Samsungi ekspertidele löövad võistluse mentoritena ja žüriis Eestist kaasa TalTechi, Mektory, Tartu Ülikooli, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Junior Achievement Estonia ja teiste hariduse ja innovatsiooniga seotud organisatsioonide esindajad.

Kogu informatsiooni Solve for Tomorrow võistluse ja tingimuste kohta leiab veebilehelt www.solvefortomorrow.ee.