Reedel suureneb Venemaa kohal tugevneva kõrgrõhkkonna mõju, kuid niiskust on veel palju ja mõnel pool sajab nõrka vihma. Öösel tekib mitmel pool udu. Päeva jooksul saab kagutuul saartel hoogu juurde, sest lääne poolt suureneb madalrõhkkonna surve. Õhutemperatuur on öösel 3–8, selgineva taeva all langeb kohati 0° lähedale, päeval 3–8, Lääne- Eestis kuni 10°.

Laupäeva öö on idapoolse kõrgrõhkkonna mõjul suurema sajuta. Õhutemperatuur on –4...+1, saartel ja läänerannikul 2–8°. Kõige külmem on Eesti idaservas. Kagutuul on saartel tugev, sisemaal nõrgem. Päeval jätkub kagutuule tugevnemine, sest Skandinaaviast avaldab survet madalrõhulohk. Tugevnev tuul aitab pilvi hajutada ja toob mitmel pool päikese välja. Pärastlõunal liigub tihedam pilvemass läänest ida poole ja õhtul jõuab saartele vihmasadu, mis õhtuks laieneb mandri lääne- ja loodeosa kohale. Õhutemperatuur on 2–6, Lääne- Eestis võib küündida 10° ligi.

ILM AASTA TAGASI

3. novembril 2021 kõikus õhutemperatuur 8,8 (Valga) ja 4,3 kraadi (Jõhvi) vahel. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tallinn-Harku jaamas 4,1 kraadi. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Roomassaares 15,2 m/s. Vihma sadas Pärnus 6,4 mm.

Pühapäeva öösel liigub madalrõhulohk koos vihmapilvedega üle Eesti. Puhub tugev kagu- ja lõunatuul, saartelt alates pöördub edelasse ja läände ning aegamisi nõrgeneb. Päeval eemalduva madalrõhulohu järel sajud hõrenevad. Puhub mõõdukas edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 3–8, Lääne- Eestis kuni 10, öö hakul Ida-Eestis veel 0° lähedal, päeval 6–11°.

Esmaspäeval ulatub Baltimaade kohale kõrgrõhkkonna loodeserv. Ilm on sombune. Kohati võib veidi vihma sabistada. Puhub mõõdukas lõunakaare tuul. Õhtul muutuvad sajud laialdasemaks, sest merelt läheneb madalrõhulohk. Termomeetrinäidud püsivad valdavalt plusspoolel.

Teisipäeva öösel eemaldub madalrõhulohk ühes vihmapilvedega põhja poole ja selle järel laieneb lõuna poolt kõrgrõhuala serv Eesti poole. Taevas jääb aga üsna pilviseks ning siin-seal poetab ka veidi vihma. Tuul pöördub läänekaarde ja on mõõdukast tugevani. Õhutemperatuur on öösel 5–10, päeval 9–12°.

Nädala keskpaigas on ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju, ent taevalaotus püsib pilvine ja kergeid vihmasabinaid võib jätkuvalt ette tulla.