Olenemata sellest, mida millega soovid kokku liimida, tea, et igaks otstarbeks on olemas õige liim. Ei ole aga olemas liimi, mis kõlbab igas olukorras ja igal pool.

Mida on vaja teada, et liimühendus püsiks?

Liimimisel on üks kindel rusikareegel: pinnad peavad olema puhtad, tolmu-, rasva- ja õlivabad. Kõik muu sõltub juba konkreetselt liimitavast materjalist ja keskkonnast.

Õiget liimi otsides tuleb arvesse võtta:

  1. Kas liimitav pind on poorne või mittepoorne (imab liimi või mitte)

  2. Kui suurt ala on vaja liimiga katta

  3. Missugune on esmane nake 1 sekundi jooksul – kui suurt raskust liim vertikaalsel pinnal hoida suudab

  4. Milline on liimi lõplik kuivamiseaeg

  5. Kas liimitav pind on sise- või välitingimustes

Arvestama peab veel mitme tingimusega: temperatuurikindlus, keskkond, kus liimitakse, kas liim nakkub kohe või peab liidetavad pooled mingiks ajaks kindlalt fikseerima. Kui põhilised asjad selged, võib sammud poodi seada. Ja siis see juhtub – pikk riiul erinevate toodetega ajab pea sassi!

Kuidas teha õige valik?

Liimide valik ehituspoes on nii suur ja mitmekesine, et konkreetse töö jaoks parima leidmisega võib hätta jääda mõnigi meistrimees. Et seda ei juhtuks ja hakkama saaks ka algaja, on Momenti ehitusliimid koondatud tootesarja FIX, mille selgelt märgistatud pakendid aitavad kiiremini leida just selle õige.

Sobivad materjalidele: vahtplast, puit, kipsplaat, saepuruplaat, metall, plast, tellis, keraamiline plaat, klaas, peegel, looduskivi. Esialgne nakkevõime: 350 kg/m2

Need polümeerliimid sobivad ideaalselt nii sise- kui ka välistöödeks poorsetele ja mittepoorsetele pindadele. Tänu tugevale nakkevõimele ei vaja liimitavad pinnad lisakinnitusi ega tugesid ja liimi saab kasutada isegi märgadel pindadel. Kuna liim kuivades ei kahane, pole karta pragude tekkimist näiteks peeglile või looduskiviplaadile. Liimid on ülevärvitavad ja lõhnavabad. Samuti veekindlad. Moment FIX Mirrors & Panels sobib hästi peeglite, paneelide ja pritsmekaitsmete kinnitamiseks. Moment FIX PVC & Aluminium sobib hästi kaablikarbikute, profiilide, nurgakatete ja lävepakkude kinnitamiseks. Moment FIX Hooks & Accessories sobib hästi konksude, nagide, riiulite ja teiste tarvikute kinnitamiseks.

Sobib materjalidele: vahtplast, puit, kipsplaat, saepuruplaat, metall ja plast. Esialgne nakkevõime: 120 kg/m2

Moment FIX Super sobib poorsetele sisepindadele, kuivab kiiresti ja on pärast kuivamist ülevärvitav. Parim kasutada üle 10 °C. Liim on veepõhine ja lõhnatu.

Sobib materjalidele: vahtplast, puit, kipsplaat, saepuruplaat, metall, plast, tellis ja keraamiline plaat. Esialgne nakkevõime: 350 kg/m2

Moment FIX Extreme Power sobib poorsetele sisepindadele ja suudab täita kuni 10 mm vahesid. Liim kuivab kiiresti ja on pärast kuivamist ülevärvitav. Parim kasutada üle 10 °C. Liim on veepõhine ja lõhnatu.

Sobib materjalidele: puit, kipsplaat, saepuruplaat, metall, plast, tellis ja keraamiline plaat. Esialgne nakkevõime: 100 kg/m2

Moment FIX Express sobib suurepäraselt poorsetele ja mittepoorsetele pindadele. Lisaks sobib see nii sise- kui ka välitingimustesse ja on lihtsasti kasutatav isegi –10°C temperatuuriga. Kuna liim on veekindel, sobib see hästi niisketesse tingimustes ja on pärast kuivamist ka ülevärvitav. FIX Express on lahustipõhine.

Sobib materjalidele: vahtplast, puit, kips, kipsplaat, betoon ja tellis. Esialgne nakkevõime: 120 kg/m2

Moment FIX Decor sobib poorsetele sisepindadele ja ka tundlikele pindadele, nagu näiteks vahtpolüstürool. Sellega on lihtne kinnitada ehisliiste, rosette ja muid dekoratiivelemente. Liim kuivab kiiresti ja on pärast kuivamist ülevärvitav. Liim on veepõhine ja lõhnatu.

Sobib materjalidele: puit, kipsplaat, saepuruplaat, metall, betoon, krohv, tellis ja keraamiline plaat. Esialgne nakkevõime: 350 kg/m2

Moment FIX Wood sobib imavatele sisepindadele, eriti puidule. Sellega on lihtne kinnitada puidust põrandaliiste, paneele ja astmeid. Liim kuivab kiiresti ja on pärast kuivamist ülevärvitav. Liim on veepõhine ja lõhnatu.

Moment FIXi ehitusliime toodab Henkel, kes on liime arendanud ja tootnud üle 50 aasta.

Jaga
Kommentaarid