Laupäeval eemaldub madalrõhuala Venemaa põhjaalade poole, kuid edelast ja läänest loodesse pöörduv tuul püsib tugev, tuuleiilid ulatuvad öösel ja ennelõunal rannikul 18 m/s, õhtuks tuul aeglaselt nõrgeneb. Öösel sajab mitmel pool vihma, päeval pilvisus hõreneb ja kohatisi sajuhooge on vaid ennelõunal. Sooja on öösel 8–12, päeval 10–14°.

ILM AASTA TAGASI

10. novembril 2021 kõikus õhutemperatuur 10,2 (Ristna) ja 0,3 kraadi (Valga) vahel. 2 cm kõrgusel maapinnast mõõdeti Tartu-Tõravere jaamas 0,1 kraadi. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Pärnus 20,5 m/s. Vihma sadas Pärnus 11,4 mm.

Pühapäeval liigub Kesk-Euroopa kõrgrõhuserv üle Poola Lõuna-Skandinaaviasse ja laieneb aeglaselt üle Läänemere itta. Loodetuul nõrgeneb ning soe niiske õhumass vahetub kirdest saabuva külmema kuivema õhu vastu.

Uuel nädalal saab peamiseks ilmategijaks Skandinaaviast üle Soome ja Baltimaade tugevnev kõrgrõhuala. Ilm on enamjaolt sajuta, kuid kõrgrõhuala servaalal võib esmaspäeval kohati veidi ka sadada.

Pühapäeva öösel on õhutemperatuur veel plusskraadides, kuid esmaspäeva öösel langeb kohati null kraadist madalamale ning teisipäeva ja kolmapäeva öö on valdavalt miinuskraadides. Termomeetrinäidud langevad –4...+1 kraadini, üksnes kohati rannikul on mõni plusskraad enam.

Ka päevane õhutemperatuuri maksimum piirdub kuue pügalaga, kusjuures Ida-Eestis ei jaksa termomeetrinäit paiguti kahest kraadist kõrgemale tõusta. Nädala alguses puhub nõrk põhjakaare tuul, kaotab siis suuna ja pöördub kesknädalal taas lõunakaarde.