„Verivorst tundus juba alguses järelampsuks väga sobiv olema, kuidas ma aga selle omapärase serveerimise peale tulin? Siin on mängus hästi palju loomingulisust,“ kommenteerib Kokmann.

Nõo Lihatööstuse arendusmeeskonna kokk Marko Kokmann.

Verivorstist järelroog neljale:

4 kõige lemmikumat verivorsti

4 kaerahelbeküpsist või neli supilusikatäit karahelbeid

2 erinevat sorti moosi, kumbagi lusikatäis

4 lusikatäit värvilisi marju või 4 kobarat punaseid sõstraid

„Võtsin verivorstid kestast välja ja purustasin sõrmede vahel. Laotasin ahjuplaadile koos kestadega röstima. Kasutasin miniverivorsti – need on just paraja suurusega ja hea vürtsiga. Lisaks panin juurde purustatud kaerahelbeküpsiseid, aga võib ka panna lihtsalt kaerahelbeid. Oma osa on siin moosil. Mina kasutasin klassikalist pohlamoosi ja mõnusalt magusat nooti andvat viigimarjamoosi, aga võib kasutada ka näiteks õuna või murakamoosi, kui neid juhtub kodus olema,“ selgitas kokk.

Viimaseks kirsiks taldrikul olid kobar punaseid sõstraid ja lusikaga kerge obaduse saanud suhkrukoorikus jõhvikas.

„Kui olla täiesti aus, siis need ma lisasin põhiliselt selleks, et toit ei oleks nii tumedates toonides, aga lõpptulemus üllatas mind ennastki!“ teatas Kokmann lõpetuseks.