Reedel saab kõrgrõhuala ülemvõimu. On nii selget taevast kui ka pilvi, mis põhiliselt Hiiumaale ja põhjarannikule lörtsi- ja lumehoo maha puistavad. Kirde- ja idatuul püsib tugev. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni –7, päeval 0 kuni –4 kraadi.

ILM AASTA TAGASI

17. novembril 2021 kõikus õhutemperatuur 8,1 (Ristna) ja 0,8 kraadi (Tooma) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Vilsandil 14,3 m/s. Ristnas mõõdeti sademeid 2,7 mm.

Laupäeval kõrgrõhuala tugevneb, aga sedakorda lõuna poolt nügiv madalrõhuala ei lase kirde- ja idatuulel tagasi tõmbuda. Siin-seal poetab kerget lund. Õhutemperatuur on öösel –4 kuni –8, päeval –2 kuni –5 kraadi.

Pühapäeval jääb kõrgrõhuala ülekaalu ja sel juhul suuremat sadu ei tule. Kui aga madalrõhkkond suudab serva üle Läänemere suruda, liiguvad Eesti kohal lumepilved. Idakaare tuul on võrdlemisi tugev. Õhutemperatuur on öösel –2 kuni –7, päeval 0 kuni –5 kraadi.

Esmaspäeval koondub kõrgrõhuala Venemaale ja selle lääneservas on meil üksikuid kergeid lumehooge. Puhub tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel –4 kuni –9, päeval –2 kuni –6, saartel 0 kraadi ümber.

Teisipäevast alates kõrgrõhuala mõju pisitasa väheneb. Lõunakaarest saabuva niiskuse korral jõuab meile sajupilvi, mis toovad esialgu lund ning termomeetrinäidud püsivad veel miinuspoolel. Päev-päevalt õhumass maheneb, sajuhood muutuvad vesisemaks ja nädala edenedes tõuseb temperatuurifoon 0 kraadi ümbrusse.