Nimelt jagas Dabravolskis n-ö sügavkülmutatud pannkookide retsepti. Pannkookide tainas on nagu tainas ikka, aga nipp seisneb selles, et hoida tainast jääkuubikualusel sügavkülmikus. Nii on see kohe varnast võtta, kui pannkoogiisu tuleb. See sobib hästi ka üksi elavale inimesele, kes tahabki süüa 4–5 pannkooki korraga. Nii ei pea ta iga kord pisikest portsu tainast valmistama, vaid saab teha mitmeks korraks ette.

Lisaks võtab jääkuubikualus külmikus vähem ruumi kui tainakauss ning taina säilivusaeg on samuti märksa pikem.

Dabravolskise pannkoogitaina retsept on järgmine:

  • 4 muna

  • 120 ml piima

  • 2 tl vanilliekstrakti

  • 4 sl vahtrasiirupit või vedelat mett

  • 2 sl küpsetuspulbrit

  • näpuotsatäis soola

  • 200 g jahu

  • lisandiks marju, šokolaaditükke, õunatükke, kookoshelbeid vms.

Klopi kausis lahti munad, piim, vahtrasiirup või mesi ja vanilliekstrakt. Lisa jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega tainas läbi, kuid ainult nii palju, et komponendid oleks segunenud. Vala tainas jääkuubikualusele, pane igale kuubikule lisandeid ning sügavkülmuta.

Kui hakkad küpsetama, lase pannil soojeneda madalal kuumusel ning pane pannile külmutatud tainakuubikud. Nende sulamiseks läheb mõni minut, seejärel vajuta tainakuubikud õrnalt lapikumaks. Kata pann kaanega, et kuubikud sulaks ja küpseks ühtlasemalt. Küpseta kooke mõlemalt poolt, kuni need on kuldpruunid. Serveeri meelepärase lisandiga.

Sellest kogusest valmib umbes 16 pannkooki. Dabravolskis soovitab kasutada tavalise suurusega jääkuubikualust. Kui alusel on väga suured avad, võtab ka küpsetamine kauem aega.

Mitu inimest tõstatab kommentaarides ka küsimuse, kas sel moel jäävad pannkoogid ikka kohevad ja õhulised. Dabravolskis lubab, et jäävad küll, kuid mõistlik oleks tainas mõne nädala kuni ühe kuu jooksul ära küpsetada.