Eesti maaülikooli rektor Ülle Jaakma ütles tulemust kommenteerides, et põllumajandus ja metsandus on kliimamuutustega kohanemisel ja toidujulgeoleku kindlustamisel kahtlemata eesliiniteadused. „Kolmekümne seitsmes koht selle valdkonna edetabelis näitab meie ülikooli väga head akadeemilist reputatsiooni, kõrget mainet tööandjate silmis, teadustöö kvaliteeti ja rahvusvahelise koostöö ulatust. See on meie ülikooliperele suur tunnustus ja innustus, et jätkata kestlike lahenduste otsimist tuleviku nimel,“ sõnas Ülle Jaakma.

Põllumajandus- ja metsandusharidust andvate ülikoolide edetabelit juhib Wageningeni ülikool Hollandist, kolmandal kohal on Eesti maaülikooli hea koostööpartner Rootsi põllumajandusülikool (SLU) Uppsalast. Põhjanaabrite kõrghariduse lipulaev Helsingi ülikool on samas edetabelis Eesti maaülikoolist vaid sammuke eespool, jagades koos paari teise ülikooliga 34. positsiooni.

Möödunud aasta edetabelis oli Eesti maaülikool põllumajanduse ja metsanduse erialasid õpetavate maailma ülikoolide seas 65. kohal.

Üht tuntumat maailma ülikoolide üldist paremustabelit QS World University Rankings koostav Quacquarelli Symonds hakkas ülikoole ka üksikute erialade kaupa pingeritta panema 2011. aastal. Sel aastal hinnati enam kui 1500 ülikooli 54 erialagrupis, tulemused avalikustati 22. märtsil 2023.

Study.eu andmetel on QS World University Rankings üks tähtsamaid ja enim viidatud edetabeleid. QS-i edetabel tugineb ülikoolide maine akadeemilisele uuringule, mille jaoks küsitletakse tuhandeid teadlasi üle maailma.

Teised kaks olulisemat pingeridade süsteemi on Times Higher Education World University Rankings ja Shanghai Jiao Tongi ülikooli maailma ülikoolide akadeemiline edetabel.