Alates neljapäevast tõuseb õhusoe suuremas osas Eestis 10 kraadist kõrgemale ja uuel nädalal on sisemaal oodata paiguti 15–16 soojapügalat, vaid jaheda vee pealt tuulele avatud rannikualadel tuleb veel soojaootusega kannatlik olla. Öine õhutemperatuur langeb nulli lähedale ja paiguti mõned kraadid madalamalegi. Laialdasemalt on miinuskraade laupäeva öösel, aga miinus kolmest madalamale ikka ei lange.

Ilm aasta tagasi

6. aprillil 2022 kõikus õhutemperatuur 5,6 (Ruhnu) ja -5,9 kraadi (Jõhvi) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Sõrves 25,1 m/s. Sademeid tuli Tiirikojal 3,6 mm. Lumikatte paksuseks mõõdeti Tuulemäel 20, Tallinnas 7 ja Tõraveres 1 cm.

Alates pühapäevast õõnestab kõrgrõhuala võimu lõuna poolt Baltimaadesse ulatuv madalrõhulohk. Mitmel pool sabistab aeg-ajalt vihma, kuid enamasti on sadu nõrk. Alles kesknädal on oodata lääne poolt saabuvat korralikku vihma, aga ega seegi kõikjale jõua.

Mõõdukalt tugev ning jahutav on kirde- ja idatuul täna ja homme põhjarannikul, laupäevaks tuul veidi taltub. Seejärel pöördub seni idakaarest puhunud tuul uuel nädalal lõunakaarde ja on nõrk. Algaval nädalal muutuvad ööd tänu pilvisemale taevale veidi soojemaks, päevane temperatuurifoon jääb samaks. Seal, kus pilvi vähe, tõusevad termomeetrinäidud julgesti üle 12 kraadi; kus aga pilvisem ja eriti kus paksemad vihmapilved, jäävad näidud 10 kraadist madalamale.