Järgmisel nädalal näitab kõrgrõhuala veel rohkem muskleid ja haarab ohjad täielikult enda kätte.

Neljapäeval ulatub Läänemerele madalrõhuala serv, samal ajal laieneb Koola poolsaare lähistelt kõrgrõhuala jõulisemalt Soome lahe ümbrusse.

Kahe rõhuala piirimail on meil kohati vihmahooge. Öösel võib ka paiguti udu olla. Idakaare tuul tugevneb. Öösel on soojakraade 2–8, päeval 9–14, tuulele avatud rannikul on aga jahedam.

Ilm aasta tagasi

13. aprillil 2022 kõikus õhutemperatuur 12,0 (Võru) ja –3,1 kraadi (Jõhvi) vahel. Tuule kiiruse maksimumiks mõõdeti Jõgeval 9,1 m/s. Lumikatte paksuseks mõõdeti 8 cm.

Reedel jääme Karjala kohale liikuva kõrgrõhuala ja Läänemere äärde ulatuva madalrõhuala piirile. Öösel sajab üksikuis paigus hoovihma, päev tuleb olulise sajuta. Puhub tugev ida- ja kirdetuul. Öösel on sooja 1–5, Lõuna- ja Lääne-Eestis kuni 8, päeval 8–13 kraadi, tuulele avatud rannikul on taas jahedam.

Nädalavahetusel jätkub kahe rõhuala vastasseis – kõrgrõhuala koondub Karjala ja Soome kohale, samal ajal ulatub üle Leedu ja Läti madalrõhkkonna serv. Puhub mõõdukalt tugev ida- ja kirdetuul. Pilvi on vähe ja ilm on enamasti sajuta. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal kohati alla nulli, päeval tõuseb 8–13 raadini, tuulele avatud rannikul on jahedam.

Uue nädala esimeses pooles jääme kõrgrõhuala haardesse. Ilm tuleb olulise sajuta ja ka tuul jääb nõrgemaks. Õhutemperatuur langeb öösel sisemaal kohati alla nulli. Päevasoe kerkib kuni 15 kraadini, nädala keskpaigas juba kõrgemalegi, vaid tuulele avatud rannikul on pisut jahedam.