1. Kiire veekaotus

Kõige kiirem ja otsesem viis saunas kaalu langetada on veekaotus. Kuna intensiivne kuumus paneb higistama, kaotad kehasse talletatud liigset vett. Ühe korraliku saunaskäiguga võid maha võtta lausa kuni viis kilo, kuid see tuleb vee tarbimisega üsna kiiresti tagasi. Tulemuse püsimiseks tuleb saunas käia regulaarselt.

Et saaksid saunas käia regulaarselt, on parim viis muidugi rajada saun oma koju, kui sul seda veel pole. Saunum pakub nii terviklahendusi valmissaunade kujul kui ka moodsat saunatehnoloogiat, kui soovid viia oma kodusauna uuele tasemele. Nimelt pakuvad Saunumi uuenduslikud saunakliimaseadmega elektrikerised uutmoodi leilikogemust ning lõõgastavat kodust spaalahendust. Saunumi kerisega on leil pehmem ning hapnikurikkama õhuga segatud leiliaur laseb kergemalt hingata. Leili saab visata sagedamini ning seetõttu on saunaõhk niiskem, tagades intensiivsema higistamise.

Saunumi kerisega on leil pehmem ning hapnikurikkama õhuga segatud leiliaur laseb kergemalt hingata.

2. Detoksikatsioon

Higistamine on meile väga vajalik, sest see aitab kehal toksiinidest vabaneda. Kuid paraku enamik inimesi ei saa päeval piisavat füüsilist koormust, et higistamise kaudu keha toksiinidest puhas hoida. Siin tulebki appi saun. Higistamine aitab kehast väljutada ka selliseid raskemetalle nagu plii, tsink, vask, nikkel ja elavhõbe, mis võivad meie organismi imenduda toidu või keskkonnategurite kaudu. Higistamine – toimugu see siis spordisaalis või saunas – puhastab lisaks lümfisüsteemi ja aitab kehal seeläbi tõhusamalt rasva põletada. Just nii aitabki saun sinu kaalulangusele kaasa.

3. Kiirem ainevahetus

Intensiivne kuumus paneb inimese keha intensiivsemalt töötama – südame löögisagedus tõuseb kuumuses higistades kuni 30%. See kiirendab ka ainevahetust, mis omakorda tõstab kalorite põletamise kiirust. Ekspertide hinnangul kiirendab sauna kõrge kuumus ainevahetust umbes 20% võrra. See mõju kestab saunas oleku ajal ja paar tundi pärast seda. Et rasvapõletuse mõju oleks püsiv, tasub saunas käia iga päev korraga 30 minutit. Mõnes saunas võib kuumus olla aga nii kõrvetav ja hingamine raskendatud, et seal pikalt viibimine tundub lausa eneseületusena. Kuna Saunumi kerisega saunas on temperatuur ühtlane ja jahedama õhuga segatud leiliaurus hingamine kerge, siis saad sauna nautida vabalt ka 30 minutit korraga.

4. Stressi vähendamine

Stress on üks suurimaid kaalutõusu põhjusi ja kehakaalu langetamise takistusi. Pinged mitte ainult ei aja sind sööma, vaid suurendavad ka stressihormooni kortisooli tootmist, mis tekitab pidevat näljatunnet ja muudab kilode kaotamise raskemaks. Saunaskäimine vähendab stressi ja vabastab kortisooli asemel endorfiine – õnnehormoone, mis mõjuvad kortisoolile just täpselt vastupidi. Madalama stressitasemega inimesed ei söö üle ja elavad igas mõttes tervislikumalt, mis tähendab ka hüvastijättu liigsete kilodega.

5. Suurenenud treenimisvõime

Üks tõhusa treeningu takistusi võib olla kehv kopsumaht, mis põhjustab kergesti hingeldama hakkamist. Saun aga mõjub respiratoorsele võimekusele väga hästi – ja paranenud respiratoorne võimekus omakorda parandab treenimisvõimet. Kui sa suudad treenida intensiivsemalt ja kauem, aitab see kaasa kaalulangusele.

Selleks et saunaga seotud kaalulangusest maksimum võtta, peaksid alustama 15–20-minutiliste saunaseanssidega paar korda nädalas ja tasapisi saunaskäike tihendama, kuni jõuad harjumuseni käia saunas regulaarselt iga päev.

Kõige lihtsam viis seda teha on investeerida kodusauna. Kui sul on saun juba olemas., siis on see lihtne – muuda lihtsalt oma saun Saunumi seadmete abil nutikamaks. Kuid kui sul sauna veel pole, siis tasub saata päring Saunumile, kes aitab leida just sinule sobiva „võtmed kätte“ saunalahenduse. Vaata lähemalt SIIT.

Saunumi „võtmed kätte“ saunalahendus

Kui kodus on uue ajastu nutikas saun, saad pärast stressirohket päeva kõik päevamured välja higistada, akusid laadida, oma tervist ning meeleolu parandada ja kõige selle kõrval otsekui märkamatult ka kaalu langetada.

Vaata lähemalt Saunumi kohta: saunum.com

Jaga
Kommentaarid