Õigete töövõtetega on võimalik saavutada vägagi suur täpsus. Selleks tuleb teha mitu lõiget, kohtunikud hindavad ka nende täpsust, kuju ja suuruste vahekorda. Kiirus on selle ala puhul vähemoluline, kuid kõik peavad mahtuma kolme minuti sisse, mis üle selle, toob miinuspunkte.

„Nautisin langetamist väga ja olen ka homsete alade osas õhinas, loodan anda oma parima,“ ütleb Imai. Ka teised jaapanlased nautisid võistlust. „Üks meie võistkonna daam tegi täna tehnilistel aladel üleootuste hea tulemuse, olime seda kuuldes väga õnnelikud. Küll tuleb ka homme väga hea päev!“ rõõmustab Imai. Jaapanlanna Nozomi Okada on praegu naiste arvestuses kolmandal kohal.

Kui teistel on kuueseljale enamasti kirjutatud Husquvarna või Stihl, siis Jaapani koondis kanab nende riigist pärit Echo brändi kirju. Imai usub, et Echo on maailma parim mootorsaag.

Ta töötab ka ise metsas. Metsandus on Jaapanis oluline, saartel on metsa palju, mõnel kuni 70%. „Metsandus on sama oluline, kui Eestis,“ arvab Imai. „Me peame metsa ja loodust kaitsma, kasutamegi oma oskusi selleks.“

Kuna Jaapanis on suur osa metsa kõrgetel mägedes, kuhu suured masinad ei pääse, siis on saekunst au sees. „Muidugi on ka meil viimase 15 aasta jooksul harvesterid levinud, aga saetööd on endiselt väga hinnatud seal, kuhu suured masinad ei pääse,“ kirjeldab Imai. „Saemehed on olulised, neid oskusi ei või unustada.“

Eesti ja Tartu tema arvates kummalised ei ole, pigem hämmastavad heas mõttes. „Kõik mida vaatan tundub värske, inimesed on toredad, oleme veetnud siin mõnusasti aega ja palju rõõmustavat on veel ees,“ loodab Imai.