Tehniliste alade platsi valitses eestlastest täna Jarro Mihkelson, kes tegi äärmiselt tugeva ja stabiilse tulemuse kõigil kolmel alal. Mihkelsoni ja Koorti püsimine medalimängus sõltub suuresti langetamisest. Tänasega on ette tehtud seal maksimumilähedased tulemused.

Valitsev maailmameister sakslane Marco Traberti langetamine õnnestus samuti kenasti ning hoiab ta sel alal kuuendat kohta. Maailmameistri tiitli kaitsmine sõltub aga sellest, kuidas lähevad homsed alad - saeketi vahetamine, kombineeritud järkamine ning täpsussaagimine.

Täna langetamisel oli edukaim Suurbritanniat esindav Richard Elliot, kes kogus alalt 654 punkti. Maksimaalne võimalik punktisumma ning ühtlasi ka maailmarekord on 660, seega rekordi kordamisest jäi õige veidi puudu. Kombineeritud järkamises võis samuti näha rekordilähedast tulemust, kui leedulane Gediminas Stasiūnas kogus 203 punkti. Rekordist jäi lahutama vaid 1 punkt.

Noorteklassis (U24) on eestlaste lootused Peeter Mitti peal, kes on tehnilistel aladel teinud tugeva tulemuse ning hoiab kolme ala järel esimest kohta. Ketivahetus ei õnnestunud küll nii nagu loodetud, kuid sellegipoolest oli üldine tase kõrge ja stabiilne. Langetamise järel saab öelda, kas on lootust medalile ka siin. Langetamises on teinud tugeva tulemuse ette Ricardo Michalik Saksamaalt - punktisummaks 642. See ala annab ka head eeldused kõrgeks üldpunktisummaks.

Naiste arvestuses tehti viimasel hetkel kogu paremusjärjestus ümber, kui austerlanna Barbara Rinnhofer tegi ketivahetuses puhta töö ajaga 12.30 sekundit, mis teeb paljudele põhiklassis osalejatelegi silmad ette. Ka järkamine ning täpsussaagimine õnnestus tal hästi ning Barbara asus hetkel edetabelit juhtima. Tema kannul soomlanna Marjut Laakkonen ning kolmandaks platseerus Jaapanit esindav Nozomi Okada. Napilt joone alla jääb hetkel eestlanna Karina Riive, keda lahutab kolmandast kohast vaid 2 punkti.

Võistlus jätkub homme samade aladega - langetamine, saeketi vahetamine, kombineeritud järkamine ning täpsussaagimine. Laupäeval ootab võistlejaid ees viimane ala - laasimine.

Üks asi on selge - maailmameistrit ennustada esimese päeva järel ei julge veel keegi. Pretendente on mitmeid.

Vaata ka homme otseülekannet SIIT.